Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Välimerellinen kala-kasvisvuoka

Paloittele kalat. Kuori ja viipaloi valko­si­pu­lin­kynnet. Viipaloi kesäkurpitsa ja luumutomaatit...

Oh­je nel­jäl­le

500 g ku­haa tai

ah­ve­nia na­hat­to­mi­na fi­lei­nä

3-4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

4-5 luu­mu­to­maat­tia

1 pie­ni mu­na­koi­so

75 g gru­yé­re­juus­toa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

Chili-yrt­ti­öl­jy:

1 dl olii­vi­öl­jyä

puo­li nip­pua per­sil­jaa

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1/2 ruuk­kua ore­ga­noa

ri­paus kui­vat­tua chi­liä

1. Pa­loit­te­le ka­lat. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Vii­pa­loi ke­sä­kur­pit­sa ja luu­mu­to­maa­tit.

2. Vii­pa­loi mu­na­koi­so ja ri­pot­te­le vii­pa­lei­le suo­laa. An­na ol­la het­ken ja pyy­hi suo­la ja mu­na­koi­sois­ta tih­ku­nut nes­te pois ta­lous­pa­pe­ril­la.

3. Leik­kaa juus­to ohuik­si vii­pa­leik­si. Lado ka­lat, kas­vik­set ja juus­to vuo­kaan li­mit­täin. Rou­hi pääl­le mus­ta­pip­pu­ria ja ri­pot­te­le suo­laa.

4. Mit­taa kaik­ki yrt­ti­öl­jyn ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­meen ja an­na ko­neen käy­dä, kun­nes seos on ta­sais­ta.

5. Le­vi­tä yrt­ti­öl­jy vuo­kaan pul­la­su­dil­la voi­te­le­mal­la.

6. Kyp­sen­nä vuo­kaa uu­nis­sa 200 as­tees­sa 30–40 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ