Koti ja keittiö 8/2008
Ohje neljälle
500 g kuhaa tai
ahvenia nahattomina fileinä
3-4 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
4-5 luumutomaattia
1 pieni munakoiso
75 g gruyérejuustoa
rouhittua mustapippuria
suolaa
Chili-yrttiöljy:
1 dl oliiviöljyä
puoli nippua persiljaa
1 ruukku basilikaa
1/2 ruukkua oreganoa
ripaus kuivattua chiliä
1. Paloittele kalat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi kesäkurpitsa ja luumutomaatit.
2. Viipaloi munakoiso ja ripottele viipaleile suolaa. Anna olla hetken ja pyyhi suola ja munakoisoista tihkunut neste pois talouspaperilla.
3. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Lado kalat, kasvikset ja juusto vuokaan limittäin. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele suolaa.
4. Mittaa kaikki yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
5. Levitä yrttiöljy vuokaan pullasudilla voitelemalla.
6. Kypsennä vuokaa uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2