KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2013
noin 25 kpl
Taikina:
2 dl vettä
100 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 keskikokoista kananmunaa
Täyte:
200 g vadelmia
1 prk (250 g) mascarponea
2–3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
Koristeluun:
Tomusokeria
1. Kuumenna vesi ja voi kattilassa kiehuvaksi. Lisää vehnäjauhot yhdellä kertaa, ja sekoita koko ajan, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja taikinasta muodostuu kiinteä pallo.
2. Anna taikinan jäähtyä 5 minuuttia. Lisää kanamunat yksitellen vatkaten välillä sähkövatkaimella suurella teholla.
3. Pursota taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pitkänomaisia tuulihattuja. Paista leivonnaisia 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Siirrä tuulihatut leivinpaperin kanssa varovasti ritilälle jäähtymään.
4. Murskaa vadelmia hieman haarukalla. Sekoita vadelmat, mascarpone sekä sitruunatahna kulhossa.
5. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoamista. Leikkaa terävällä veitsellä leivokset halki. Pursota tai lusikoi täytettä pohjaosalle. Nosta kannet päälle. Siivilöi leivosten pinnalle tomusokeria.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.