Artikkeli

Tyrnillä maustettu graavisiika

Poista siikafileistä ruodot, mutta jätä nahka paikoilleen...

2 sii­ka­fi­lee­tä (à 250 g)

1 1/2 rkl kar­ke­aa suo­laa

3/4 rkl so­ke­ria

1/2 tl kar­ke­ak­si murs­kat­tu­ja val­ko­pip­pu­rei­ta

1/2 dl sil­put­tua til­liä

1 dl tyr­ni­täys­me­hua

1. Pois­ta sii­ka­fi­leis­tä ruo­dot, mut­ta jätä nah­ka pai­koil­leen.

2. Le­vi­tä fi­leil­le suo­laa, so­ke­ria, pip­pu­rei­ta ja til­liä

3. Nos­ta fi­leet pääl­lek­käin ja kää­ri ne voi­pa­pe­riin. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa puo­li vuo­ro­kaut­ta.

4. Pyy­hi fi­lei­den pääl­tä suu­rin osa maus­teis­ta. Leik­kaa kala ohuik­si ja vi­noik­si vii­pa­leik­si. Va­lu­ta pääl­le tyr­ni­me­hua. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa noin tun­nin en­nen tar­joi­lua.