Koti ja keittiö 8/2009Kuva: Ullamaija Hänninen
6 annosta
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 rasia (250 g) kirsikka-tomaatteja
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 munaa
1 - 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
sormisuolaa
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria
1. Nypi jauhot, suola ja rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita vetäytymään jääkaappiin tunniksi.
2. Halkaise kirsikkatomaatit.
3. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää munat ja timjami ja sekoita tasaiseksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää täytteeseen.
4. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan. Pistele ja esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Levitä esipaistetulle pohjalle tuorejuusto-munatäyte ja laita päälle
tomaatinpuolikkaat leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria.
6. Paista vielä 20 - 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2