Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2009Kuva: Ul­la­mai­ja Hän­ni­nen

Tomaattipiiras

6 an­nos­ta

Poh­ja:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka-to­maat­te­ja

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

150 g rans­kan­ker­maa

2 mu­naa

1 - 2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

sor­mi­suo­laa

ri­paus so­ke­ria

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Nypi jau­hot, suo­la ja ras­va kes­ke­nään. Li­sää vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja lai­ta ve­täy­ty­mään jää­kaap­piin tun­nik­si.

2. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit.

3. Not­kis­ta tuo­re­juus­to rans­kan­ker­mal­la. Li­sää mu­nat ja tim­ja­mi ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja li­sää täyt­tee­seen.

4. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tuun pii­ras­vuo­kaan. Pis­te­le ja esi­pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

5. Le­vi­tä esi­pais­te­tul­le poh­jal­le tuo­re­juus­to-mu­na­täy­te ja lai­ta pääl­le

to­maa­tin­puo­lik­kaat leik­kuu­pin­ta ylös­päin. Ri­pot­te­le pin­nal­le suo­laa, so­ke­ria ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria.

6. Pais­ta vie­lä 20 - 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ