Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Tomaatti-anjovispiiras

Sekoita vehnäjauhot, juustoraaste ja mausteet. Nypi joukkoon voi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan...

6–8 an­nos­ta

Poh­ja:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl par­me­saa­ni­juus­toa

raas­tet­tu­na

1/2 tl suo­laa

2 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te:

6 luu­mu­to­maat­tia

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

6 an­jo­vis­fi­lee­tä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

ri­paus so­ke­ria tai hu­na­jaa

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1/2 dl pin­jan­sie­me­niä

1. Se­koi­ta veh­nä­jau­hot, juus­to­raas­te ja maus­teet. Nypi jouk­koon voi. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tuun pii­ras­vuo­kaan. Pis­te­le ja lai­ta fo­li­o­sui­ka­leet reu­noil­le tu­ek­si. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

2. Vii­pa­loi to­maa­tit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Leik­kaa an­jo­vik­set pit­kit­täin ohuik­si sui­ka­leik­si. Le­vi­tä to­maat­ti­vii­pa­leet ja an­jo­vik­set pii­ras­poh­jan pääl­le. Ri­pot­te­le pääl­le hie­non­net­tu val­ko­si­pu­li ja muut maus­teet sekä pirs­ko­ta pääl­le vii­nie­tik­kaa ja olii­vi­öl­jyä. Ri­pot­te­le pääl­lim­mäi­sek­si pin­jan­sie­me­net.

3. Pais­ta pii­ras­ta vie­lä uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia.