Koti ja keittiö 8/2008
6–8 annosta
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaanijuustoa
raastettuna
1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua timjamia
125 g voita tai margariinia
Täyte:
6 luumutomaattia
3 valkosipulinkynttä
6 anjovisfileetä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus sokeria tai hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl pinjansiemeniä
1. Sekoita vehnäjauhot, juustoraaste ja mausteet. Nypi joukkoon voi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan. Pistele ja laita foliosuikaleet reunoille tueksi. Esipaista pohjaa uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
2. Viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa anjovikset pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Levitä tomaattiviipaleet ja anjovikset piiraspohjan päälle. Ripottele päälle hienonnettu valkosipuli ja muut mausteet sekä pirskota päälle viinietikkaa ja oliiviöljyä. Ripottele päällimmäiseksi pinjansiemenet.
3. Paista piirasta vielä uunissa noin 20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ