Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Teresa Välimäen Kirsikkainen jäätelökakku

1 pkt (185 g) Wil­hel­mii­na­kek­se­jä (tai vas­taa­via)

100 g voi­ta

Täy­te:

1 l va­nil­ja­ker­ma­jää­te­löä

1 prk (200 g) mai­to­rah­kaa

2 dl tum­maa suk­laa­kas­ti­ket­ta

1/2 l tuo­rei­ta kir­si­koi­ta

50 g mai­to­suk­laa­ta rou­hee­na

Ko­ris­teek­si:

noin 1/2 l tuo­rei­ta kir­si­koi­ta

mai­to­suk­laa­rou­het­ta ja/tai suk­laa­kek­se­jä

tuo­ret­ta sit­ruu­na­me­lis­saa tai mint­tua

1. Murs­kaa kek­sit jau­hel­mak­si te­ho­se­koit­ti­mes­sa tai muo­vi­pus­sis­sa kau­li­mel­la. Li­sää voi­su­la.

2. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­an poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­la ja pai­ne­le seos vuo­kaan. Pik­ku­vuo­as­sa saat kor­ke­am­man ka­kun, isos­sa ma­ta­lan.

3. Pois­ta kir­si­kois­ta ki­vet ja hie­non­na nii­tä te­rä­väl­lä veit­sel­lä pie­nem­mik­si.

4. Pa­loit­te­le hie­man peh­men­nyt jää­te­lö kul­hoon ja vat­kaa se säh­kö­vat­kai­mel­la not­ke­ak­si. Li­sää rah­ka, kir­si­kat ja suk­laa­rou­he ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Se­koi­ta lo­puk­si no­pe­as­ti jouk­koon suk­laa­kas­ti­ke niin, et­tä kas­ti­ke jät­tää täyt­tee­seen vie­lä kau­niit rai­dat.

6. Kaa­da täy­te kek­si­poh­jal­le, pei­tä vuo­ka fo­li­ol­la ja pane pa­kas­ti­meen 2–3 tun­nik­si.

7. Ota kak­ku esil­le 10–15 mi­nuut­tia en­nen tar­joi­lua. Mi­kä­li pi­dät ka­kun pak­ka­ses­sa pi­dem­pään esim. yön yli, ota kak­ku ulos pa­kas­ti­mes­ta puo­li tun­tia en­nen tar­joi­lua.

8. Ko­ris­te­le kak­ku kir­si­koil­la, suk­laa­kek­seil­lä ja sit­ruu­na­me­lis­san tai min­tun leh­dil­lä.

Vink­ki! Voit myös teh­dä ka­kun kah­vi­kup­pei­hin tai mu­kei­hin val­mii­na an­nok­si­na ja tar­jo­ta suo­raan niis­tä jäl­ki­ruo­ka­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ