Koti ja Keittiö 08/06
1 pkt (185 g) Wilhelmiinakeksejä (tai vastaavia)
100 g voita
Täyte:
1 l vaniljakermajäätelöä
1 prk (200 g) maitorahkaa
2 dl tummaa suklaakastiketta
1/2 l tuoreita kirsikoita
50 g maitosuklaata rouheena
Koristeeksi:
noin 1/2 l tuoreita kirsikoita
maitosuklaarouhetta ja/tai suklaakeksejä
tuoretta sitruunamelissaa tai minttua
1. Murskaa keksit jauhelmaksi tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Lisää voisula.
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuokaan. Pikkuvuoassa saat korkeamman kakun, isossa matalan.
3. Poista kirsikoista kivet ja hienonna niitä terävällä veitsellä pienemmiksi.
4. Paloittele hieman pehmennyt jäätelö kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää rahka, kirsikat ja suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi.
5. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon suklaakastike niin, että kastike jättää täytteeseen vielä kauniit raidat.
6. Kaada täyte keksipohjalle, peitä vuoka foliolla ja pane pakastimeen 2–3 tunniksi.
7. Ota kakku esille 10–15 minuuttia ennen tarjoilua. Mikäli pidät kakun pakkasessa pidempään esim. yön yli, ota kakku ulos pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua.
8. Koristele kakku kirsikoilla, suklaakekseillä ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Vinkki! Voit myös tehdä kakun kahvikuppeihin tai mukeihin valmiina annoksina ja tarjota suoraan niistä jälkiruokana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2