Artikkeli

Tee-suklaamousse

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl Earl Grey-tee­leh­tiä

200 g tum­maa suk­laa­ta

2 rkl to­mu­so­ke­ria

1 rkl voi­ta

1. Kuu­men­na ker­ma kie­hu­mis­pis­tee­seen tee­leh­tien kera. Ota lie­del­tä ja an­na teen hau­tua 10 mi­nuut­tia.

2. Pil­ko suk­laa ve­si­hau­de­kat­ti­laan ja an­na su­laa voi­no­ka­reen kans­sa.

3. Sii­vi­löi tee­leh­det ker­mas­ta ja vat­kaa läm­min, to­mu­so­ke­ril­la ma­keu­tet­tu ker­ma­tee su­lan suk­laan jouk­koon. Se­koi­ta kiil­tä­väk­si ja lu­si­koi mous­se läm­pi­mä­nä tar­joi­lu­as­ti­oi­hin. Ko­ris­ta suk­laa­pur­so­tuk­sil­la, kun mous­se on jäh­met­ty­nyt kyl­mäs­sä.

Vink­ki: An­na mous­se­se­ok­sen jääh­tyä hiu­kan, vaah­do­ta ja pur­so­ta an­nos­mal­joi­hin.

Koti ja keit­tiö 12/2002