Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Täytetyt filo-omenat

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa filolevyt kaksinkerroin taitettuina kuudeksi neliöksi...

6 an­nos­ta

6 na­pak­kaa, ha­pan­ta ome­naa

1/2 pkt (225 g) fi­lo­tai­ki­naa

Voi­te­luun:

öl­jyä

Täy­te:

1 1/2 dl ita­li­a­lai­sia

man­te­li­korp­pu­ja (can­tuc­ci­ni)

3 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl ama­ret­toa

3 rkl sii­rap­pia

Va­nil­ja­mous­se:

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

2 rkl to­mu­so­ke­ria

yh­den va­nil­ja­tan­gon sie­me­net tai 1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Su­la­ta fi­lo­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Leik­kaa fi­lo­le­vyt kak­sin­ker­roin tai­tet­tui­na kuu­dek­si ne­li­ök­si. Lado fi­lo­ne­li­öt muf­fi­ni­pel­lin voi­del­tui­hin sy­ven­nyk­siin yk­si­tel­len si­ten, et­tä voi­te­let öl­jyl­lä kun­kin pin­nan en­nen kuin ase­tat pääl­le seu­raa­van le­vyn.

2. Pese ome­nat ja pois­ta sie­men­ko­dat. Lai­ta ome­nat muf­fi­ni­pel­lin sy­ven­nyk­siin fi­lo­tai­ki­na­le­vy­jen pääl­le.

3. Mu­ren­na kek­sit. Se­koi­ta kek­si­mu­ru­jen jouk­koon peh­men­nyt ras­va ja maus­teet. Lu­si­koi täy­te tee­lu­si­kan avul­la ome­noi­den sie­men­ko­ta­rei­kään.

4. Kyp­sen­nä filo-ome­noi­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

5. Val­mis­ta va­nil­ja­mous­se. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta va­ro­vas­ti jouk­koon tuo­re­juus­to. Maus­ta to­mu­so­ke­ril­la ja va­nil­jal­la.