Katri Schröder, Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 1-2/2012
noin 20 pullaa
1 annos pullataikinaa
Täyte:
¾ dl maitoa
¾ dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 rkl voita
100 g hienoksi rouhittua
tummaa suklaata
Voiteluun: 1 muna
1. Valmista ensin täyte. Kiehauta maito, kerma ja sokeri kattilassa. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon nokare voita ja suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
2. Anna seoksen jäähtyä ja nosta seos jääkaappiin tunniksi.
3. Valmista pullataikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi, reilut puoli tuntia. Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
4. Vaahdota jäähtynyt suklaaseos ja levitä tasaisesti pullataikinalle.
5. Kääri levy tiukalle rullalle ja muotoile rulla tasapaksuksi kääröksi. Leikkaa rullasta noin 20 palaa.
6. Nosta pullat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperille uunipellille. Peitä ja kohota vielä 20 minuuttia.
7. Voitele kohonneet pullat munalla. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasossa 10–12 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2