Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­Ko­ti ja keit­tiö 9/2014

Salvia-sitruunasilakat ja silakkaburgerit

Fish and chips -tyyliin valmistetut salvia-sitruuna-silakat tarjoillaan avokado-aiolin ja paahdettujen palster­nak­ka­sui­ka­leiden kera. Silakkaburgeri saa makua anjovist­sat­si­kista ja perinteisestä tomaatti-sipulisalaatista.

SAL­VIA-SIT­RUU­NA­SI­LA­KAT JA AVO­KA­DO­AI­O­LI

4 an­nos­ta

1 kg per­kaa­mat­to­mia si­la­koi­ta tai ½ kg pe­rat­tu­ja si­la­koi­ta

Mu­ru­se­os:

120 g val­mii­ta kru­ton­ke­ja

yk­si ruuk­ku tuo­ret­ta sal­vi­aa hie­non­net­tu­na

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 rkl per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

veh­nä­jau­ho­ja

2 mu­naa

Pais­ta­mi­seen: ryp­si­öl­jyä

Avo­ka­do­ai­o­li:

1 kyp­sä avo­ka­do

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

½ sit­ruu­nan mehu

1 dl ma­jo­nee­sia

1. Val­mis­ta en­sin ai­o­li. Hal­kai­se avo­ka­do, pois­ta kivi ja kuo­ret. Kuo­ri val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Lai­ta kaik­ki ai­nek­set te­ho­leik­ku­riin ja hie­non­na ta­sai­sek­si tah­nak­si tai hie­non­na kas­ti­ke sau­va­se­koit­ti­mel­la. Lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan.

2. Lai­ta kru­ton­git te­ho­leik­ku­riin tai -se­koit­ti­meen ja aja kar­ke­ak­si mu­ruk­si. Kaa­da mu­ru­se­os kul­hoon ja se­koi­ta jouk­koon muut maus­teet.

3. Per­kaa ko­ko­nai­set si­la­kat.

4. Lai­ta lau­ta­sel­le veh­nä­jau­ho­ja. Riko toi­sel­le lau­ta­sel­le mu­nat ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Kaa­da kol­man­nel­le lau­ta­sel­le mu­ru­se­os.

5. Lei­vi­tä si­la­kat pyö­rit­te­le­mäl­lä ne en­sin yk­si­tel­len kaut­taal­taan veh­nä­jau­hois­sa, sit­ten ka­nan­mu­nas­sa ja lo­puk­si mu­ru­se­ok­ses­sa.

6. Lai­ta va­lu­rau­ta­pan­nuun rei­lus­ti öl­jyä noin sen­tin pak­sui­nen ker­ros. Kuu­men­na öl­jy ja pais­ta ka­lat sii­nä mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si. Li­sää öl­jyä tar­vit­ta­es­sa.

PAAH­DE­TUT PALS­TER­NAK­KA­SUI­KA­LEET

4 an­nos­ta

4–6 pals­ter­nak­kaa

olii­vi­öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

tuo­ret­ta tai kui­vat­tua tim­ja­mia

1. Kuo­ri ja sui­ka­loi pals­ter­na­kat pit­kit­täin. Le­vi­tä sui­ka­leet pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le.

2. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jyä. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa, pip­pu­ria ja tim­ja­mia. Kään­te­le va­ro­vas­ti.

3. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 20–30 mi­nuut­tia, kun­nes kas­vik­set hie­man peh­me­ne­vät.

SI­LAK­KA­BUR­GE­RIT

4 an­nos­ta

½ kg per­kaa­mat­to­mia si­la­koi­ta tai 300 g si­lak­ka­fi­lei­tä

suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

tuo­ret­ta til­liä hie­non­net­tu­na

An­jo­vist­sat­si­ki:

puo­li­kas kurk­ku

3 an­jo­vis­fi­lee­tä

½ ruuk­kua ruo­ho­si­pu­lia

1 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

½ rkl sit­ruu­na­me­hua

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

To­maat­ti-si­pu­li­sa­laat­ti:

1 pu­na­si­pu­li

2–3 to­maat­tia

tilk­ka pu­na­vii­nie­tik­kaa

tilk­ka öl­jyä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

Li­säk­si:

4 maa­lais tai ruis­säm­py­lää pik­ku­sa­laat­teja

1. Val­mis­ta en­sin tsat­si­ki. Raas­ta kurk­ku kar­ke­ak­si raas­teek­si. Valu­ta kurk­ku­raas­tees­ta yli­mää­räi­nen nes­te pois sii­vi­läs­sä. Hie­non­na an­jo­vis­fi­leet ja ruo­ho­si­pu­li. Se­koi­ta jo­gurt­tiin kurk­ku­raas­te, an­jo­vik­set ja ruo­ho­si­pu­li. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, pip­pu­ril­la ja suo­lal­la. An­na maus­tua vii­le­äs­sä.

2. Val­mis­ta to­maat­ti-si­pu­li­sa­laat­ti. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa ohuik­si ren­kaik­si. Vii­pa­loi to­maa­tit. Lai­ta sipu­lit ja to­maa­tit ker­rok­sit­tain kul­hoon. Pirs­ko­ta pääl­le vii­nie­tik­kaa ja öl­jyä ja ri­pot­te­le maus­tei­ta. Kään­te­le va­ro­vas­ti ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä.

3. Per­kaa ja fi­le­oi ko­ko­nai­set sila­kat. Kuu­men­na pan­nu tai pa­ri­la. Paah­da sii­nä en­sin säm­py­lät mo­lem­min puo­lin. Li­sää pan­nuun öl­jyä ja pais­ta si­lak­ka­fi­leet mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si. Ri­pot­tele fi­leil­le maus­teet.

4. Ko­koa ham­pu­ri­lai­set. Lai­ta poh­jal­le to­maat­ti-si­pu­li­sa­laat­tia, pääl­le si­lak­ka­fi­lei­tä, tsat­si­kia sekä sa­laat­te­ja. Tar­joa heti.

Lue Myös

Shrimp po’boys ja remoulade-kastike

Gratinoidut vihersimpukat

Sinisimpukat ja sahramimajoneesi

Shrimp po’boys ja remoulade-kastike

Gratinoidut vihersimpukat

Sinisimpukat ja sahramimajoneesi

Välimerellinen mustekala

Kampasimpukoita pernod’n kanssa

Hummeria thermidor

Avokado-lohitartar

Katkaraputacot

Munakasrulla ja avokadotäyte

Avokado-lohitartar

Katkaraputacot

Munakasrulla ja avokadotäyte

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Manuela Boscon ja Tuure Kilpeläisen unelmien paratiisi on huvila maalla

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Leivo herkulliset joulublondiet

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Manuela Boscon ja Tuure Kilpeläisen unelmien paratiisi on huvila maalla

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Leivo herkulliset joulublondiet

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.