1 bostonkakku
Taikina:
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 1/2 keltuaista
1/2 pkt (0,25 g) sahramia
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1/2 rkl jauhettua kardemummaa
noin 9 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja
Täyte:
1 dl paistonkestävää omenahilloa
1 tl kanelia
100 g valkosuklaata
Voiteluun: 1 muna
Koristeluun: valkosuklaata tai tomusokeria
1. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja kaada se sitten kulhoon. Murenna nesteeseen hiiva ja lisää keltuaiset, sahrami, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
2. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kumoa se jauhotetulle leivonta- alustalle. Kauli taikina levyksi (n. 40 cm x 20 cm). Levitä levylle omenahilloa, kanelia ja hienoksi rouhittua valkosuklaata. Rullaa levy tiiviiksi kääretortun tapaan.
3. Leikkaa rulla 10-12 palaan. Asettele palat leikkuupinta ylöspäin ja melko väljästi leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna kohota vielä puoli tuntia. Voitele taikinapalat munalla.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25-35 minuuttia Jos kakku saa liiaksi väriä, peitä se leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä ja irrota se vuoastaan. Koristele bostonkakku sulatetulla valkosuklaalla tai tomusokerilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2