Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Ramen eli nuudelikeitto on kuin pyttipannu: sinne voi heittää broileria, lihaa, kalaa tai kasviksia – mitä tahansa jääkaapista sattuukaan löytymään.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

3 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

4 ke­vät­si­pu­lia

1 1/2 l li­ha­lien­tä tai das­hia

200 g vih­rei­tä pa­pu­ja

3 rkl mi­so­tah­naa

200 g ra­men-nuu­de­lei­ta, esim. San­ta Ma­ria

100 g sa­laat­ti­pi­naat­tia

150 g shi­me­jie-sie­niä tai herk­ku­sie­niä

val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

Näin val­mis­tat ra­me­nin:

1. Leik­kaa broi­le­ri pie­nik­si suu­pa­loik­si. Vii­pa­loi ke­vät-si­pu­li. Kie­hau­ta lie­mi. Li­sää broi­le­rit ja si­pu­lit. Kei­tä noin 5 mi­nuut­tia tai kun­nes broi­le­ri on mel­kein kyp­sää.

2. Li­sää vih­re­ät pa­vut ja mi­so­tah­na. Lai­ta jouk­koon ra­me­nit ja kei­tä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan kyp­säk­si. Li­sää pi­naat­ti ja sie­net juu­ri en­nen tar­joi­lua. Vii­meis­te­le val­ko­pip­pu­ril­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­kui­va, kyp­sän he­del­mäi­nen ja yrt­ti­nen Carl Lo­e­wen Qu­ant Ries­ling 2016, Sak­sa, 13,35 e.

Lue myös:

Pad Thai eli pais­tet­tua nuu­de­lia

Itä­mai­nen kala-la­si­nuu­de­li-sa­laat­ti

Broi­le­ri­nuu­de­li­sa­laat­ti