Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2010 Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Poropatee ja musta­he­ruk­ka­hilloke

Sulata jauheliha ja maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta maksa hyvin ja poista ylimääräiset kalvot. Pilko sipuli ja valko­si­pu­lin­kynsi...

2 pien­tä pa­tee­ta

1 pkt (250 g) po­ron­jau­he­li­haa

1 pkt (300 g) broi­le­rin­mak­saa

1 pkt (120 g) fi­lee­pe­ko­nia

1 si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl voi­ta

2 tl suo­laa

ri­paus rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

2 mu­naa

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl bran­dyä, sher­ryä tai kon­jak­kia

Pin­nal­le:

laa­ke­rin­leh­tiä, ka­ta­jan­mar­jo­ja

1 dl riis­ta­lien­tä (esim. riis­ta­fon­dis­ta)

1 lii­va­te­leh­ti

Mus­ta­he­ruk­ka­hil­lo­ke:

4 dl mus­ta­he­ru­koi­ta

1 dl hil­lo­so­ke­ria

3/4 dl ome­na­me­hua

1. Su­la­ta jau­he­li­ha ja mak­sa hi­taas­ti jää­kaa­pis­sa. Va­lu­ta mak­sa hy­vin ja pois­ta yli­mää­räi­set kal­vot. Pil­ko si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta het­ki vois­sa pan­nul­la ja maus­ta suo­lal­la, val­ko­pip­pu­ril­la ja rii­vi­tyil­lä tim­ja­min­leh­dil­lä. An­na se­ok­sen jääh­tyä.

2. Hie­non­na te­ho­se­koit­ti­mes­sa jau­he­li­ha, mak­sa, pe­ko­ni ja maus­tet­tu si­pu­li­se­os. Li­sää ko­neen käy­des­sä mu­nat, ker­ma ja al­ko­ho­li.

3. Kaa­da mas­sa kah­teen noin lit­ran ve­toi­seen voi­del­tuun pa­tee­vuo­kaan. Pei­tä vuo­ka fo­li­ol­la. Kyp­sen­nä ve­si­hau­tees­sa 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 1,5 tun­tia, kun­nes pa­tee on kiin­te­ää. Pois­ta fo­lio puo­li tun­tia en­nen pais­to­a­jan päät­ty­mis­tä, jot­ta pa­tee saa vä­riä pin­taan­sa. An­na jääh­tyä kun­nol­la en­nen ko­ris­te­lua.

4. Li­o­ta lii­va­tet­ta kyl­mäs­sä ve­des­sä 5 mi­nuut­tia. Kuu­men­na riis­ta­lie­mi ja su­la­ta lii­va­te kuu­maan lie­meen. Lu­si­koi hie­man jääh­ty­nyt­tä lii­va­te­lien­tä pa­tei­den pääl­le ja ko­ris­te­le pin­nat laa­ke­rin­leh­dil­lä ja ka­ta­jan­mar­joil­la. An­na hyy­tyä kyl­mäs­sä.

5. Val­mis­ta mus­ta­he­ruk­ka­hil­lo­ke. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan ja kei­tä ai­nek­sia 10 mi­nuut­tia. An­na hil­lok­keen jääh­tyä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 2 t + jääh­ty­mi­nen

Lue Myös

Polentapuuroa ja salsiccaa

Possun barbeque-ribsit

Kananpoika ja sardinialainen pasta

Polentapuuroa ja salsiccaa

Possun barbeque-ribsit

Kananpoika ja sardinialainen pasta

Dukkah-maustettu karitsankare

Thaimaalainen broilerikeitto (Tom Kha)

Lampaankyljykset ja vihreät pavut

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Poronfilee, karpalo-kastike ja juurespyree

Yrttihunnutettu kalkkunafilee ja appel­sii­ni­kastike

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Poronfilee, karpalo-kastike ja juurespyree

Yrttihunnutettu kalkkunafilee ja appel­sii­ni­kastike

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.