Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2010 Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Poropatee ja musta­he­ruk­ka­hilloke

Sulata jauheliha ja maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta maksa hyvin ja poista ylimääräiset kalvot. Pilko sipuli ja valko­si­pu­lin­kynsi...

2 pien­tä pa­tee­ta

1 pkt (250 g) po­ron­jau­he­li­haa

1 pkt (300 g) broi­le­rin­mak­saa

1 pkt (120 g) fi­lee­pe­ko­nia

1 si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl voi­ta

2 tl suo­laa

ri­paus rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

2 mu­naa

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl bran­dyä, sher­ryä tai kon­jak­kia

Pin­nal­le:

laa­ke­rin­leh­tiä, ka­ta­jan­mar­jo­ja

1 dl riis­ta­lien­tä (esim. riis­ta­fon­dis­ta)

1 lii­va­te­leh­ti

Mus­ta­he­ruk­ka­hil­lo­ke:

4 dl mus­ta­he­ru­koi­ta

1 dl hil­lo­so­ke­ria

3/4 dl ome­na­me­hua

1. Su­la­ta jau­he­li­ha ja mak­sa hi­taas­ti jää­kaa­pis­sa. Va­lu­ta mak­sa hy­vin ja pois­ta yli­mää­räi­set kal­vot. Pil­ko si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta het­ki vois­sa pan­nul­la ja maus­ta suo­lal­la, val­ko­pip­pu­ril­la ja rii­vi­tyil­lä tim­ja­min­leh­dil­lä. An­na se­ok­sen jääh­tyä.

2. Hie­non­na te­ho­se­koit­ti­mes­sa jau­he­li­ha, mak­sa, pe­ko­ni ja maus­tet­tu si­pu­li­se­os. Li­sää ko­neen käy­des­sä mu­nat, ker­ma ja al­ko­ho­li.

3. Kaa­da mas­sa kah­teen noin lit­ran ve­toi­seen voi­del­tuun pa­tee­vuo­kaan. Pei­tä vuo­ka fo­li­ol­la. Kyp­sen­nä ve­si­hau­tees­sa 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 1,5 tun­tia, kun­nes pa­tee on kiin­te­ää. Pois­ta fo­lio puo­li tun­tia en­nen pais­to­a­jan päät­ty­mis­tä, jot­ta pa­tee saa vä­riä pin­taan­sa. An­na jääh­tyä kun­nol­la en­nen ko­ris­te­lua.

4. Li­o­ta lii­va­tet­ta kyl­mäs­sä ve­des­sä 5 mi­nuut­tia. Kuu­men­na riis­ta­lie­mi ja su­la­ta lii­va­te kuu­maan lie­meen. Lu­si­koi hie­man jääh­ty­nyt­tä lii­va­te­lien­tä pa­tei­den pääl­le ja ko­ris­te­le pin­nat laa­ke­rin­leh­dil­lä ja ka­ta­jan­mar­joil­la. An­na hyy­tyä kyl­mäs­sä.

5. Val­mis­ta mus­ta­he­ruk­ka­hil­lo­ke. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan ja kei­tä ai­nek­sia 10 mi­nuut­tia. An­na hil­lok­keen jääh­tyä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 2 t + jääh­ty­mi­nen

Lue Myös

Vietnamilaiset kanankoivet

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Riistahodarit

Vietnamilaiset kanankoivet

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Riistahodarit

Kokonaisen kalkkunan paisto-ohje

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Aasialaiset lihapullat

Kaksoismarinoitu kalkkunanfilee ja rakuuna-jogurttikastike

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Poronfilee, karpalo-kastike ja juurespyree

Kaksoismarinoitu kalkkunanfilee ja rakuuna-jogurttikastike

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Poronfilee, karpalo-kastike ja juurespyree

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.