Koti ja keittiö 10/2010 Katri Schröder Kuvat Reetta Pasanen
2 pientä pateeta
1 pkt (250 g) poronjauhelihaa
1 pkt (300 g) broilerinmaksaa
1 pkt (120 g) fileepekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 tl suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria
1 rkl tuoretta timjamia
2 munaa
2 dl kuohukermaa
3 rkl brandyä, sherryä tai konjakkia
Pinnalle:
laakerinlehtiä, katajanmarjoja
1 dl riistalientä (esim. riistafondista)
1 liivatelehti
Mustaherukkahilloke:
4 dl mustaherukoita
1 dl hillosokeria
3/4 dl omenamehua
1. Sulata jauheliha ja maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta maksa hyvin ja poista ylimääräiset kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki voissa pannulla ja mausta suolalla, valkopippurilla ja riivityillä timjaminlehdillä. Anna seoksen jäähtyä.
2. Hienonna tehosekoittimessa jauheliha, maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma ja alkoholi.
3. Kaada massa kahteen noin litran vetoiseen voideltuun pateevuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175-asteisen uunin keskitasossa noin 1,5 tuntia, kunnes patee on kiinteää. Poista folio puoli tuntia ennen paistoajan päättymistä, jotta patee saa väriä pintaansa. Anna jäähtyä kunnolla ennen koristelua.
4. Liota liivatetta kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna riistaliemi ja sulata liivate kuumaan liemeen. Lusikoi hieman jäähtynyttä liivatelientä pateiden päälle ja koristele pinnat laakerinlehdillä ja katajanmarjoilla. Anna hyytyä kylmässä.
5. Valmista mustaherukkahilloke. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä aineksia 10 minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä.
Valmistusaika: noin 2 t + jäähtyminen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2