Artikkeli

KU­VAT JES BUUS­MANN

Pienet perunapitsat

4 kpl

Tai­ki­na:

1 ½ dl vet­tä

noin 15 g hii­vaa

½ tl suo­laa

noin 2 rkl (olii­vi)öl­jyä

noin 3 dl (du­rum)veh­nä­jau­ho­ja

tai val­mis piz­za­poh­ja

25 g par­me­saa­ni­juus­toa raas­tet­tu­na

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

noin 250 g pie­niä, kuo­rit­tu­ja pe­ru­noi­ta

suo­laa

pie­niä kap­rik­sia

tuo­ret­ta tim­ja­mia ja ros­ma­rii­nia

tilk­ka öl­jyä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, jau­hot ja öl­jy. Alus­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si pei­tet­ty­nä noin puo­li tun­tia. Kau­li tai­ki­nas­ta 4 pyö­re­ää piz­za­poh­jaa ja an­na poh­jien vie­lä ko­ho­ta en­nen täyt­tä­mis­tä.

2. Lai­ta poh­jat lei­vin­pa­pe­roi­dul­le pel­lil­le.

3. Si­ro­ta poh­jil­le par­me­saa­ni­raas­te ja raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri.

4. Vii­pa­loi pe­ru­nat ohuik­si ja jaa ne poh­jil­le. Si­ro­ta pääl­le suo­laa, kap­rik­sia, tim­ja­mia ja ros­ma­rii­nia. Va­lu­ta vie­lä pääl­le hie­man öl­jyä.

5. Pais­ta 220-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes piz­zat ovat kyp­siä.

6. Tar­joa pik­ku­piz­zat al­ku­pa­la­na tai pik­ku­ruo­ka­na.