KUVAT JES BUUSMANN
4 kpl
Taikina:
1 ½ dl vettä
noin 15 g hiivaa
½ tl suolaa
noin 2 rkl (oliivi)öljyä
noin 3 dl (durum)vehnäjauhoja
tai valmis pizzapohja
25 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 tl raastettua sitruunankuorta
noin 250 g pieniä, kuorittuja perunoita
suolaa
pieniä kapriksia
tuoretta timjamia ja rosmariinia
tilkka öljyä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä noin puoli tuntia. Kauli taikinasta 4 pyöreää pizzapohjaa ja anna pohjien vielä kohota ennen täyttämistä.
2. Laita pohjat leivinpaperoidulle pellille.
3. Sirota pohjille parmesaaniraaste ja raastettu sitruunankuori.
4. Viipaloi perunat ohuiksi ja jaa ne pohjille. Sirota päälle suolaa, kapriksia, timjamia ja rosmariinia. Valuta vielä päälle hieman öljyä.
5. Paista 220-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pizzat ovat kypsiä.
6. Tarjoa pikkupizzat alkupalana tai pikkuruokana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2