Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01-02/06

Peruna-mantelikakut

Peruna-mantelikakut ovat rapeita pinnalta, mutta pehmeitä sisältä. Raastettu sitruunankuori antaa pikantin lisän.

(noin 24 kpl)

300 g pe­ru­noi­ta, jau­hois­ta

la­ji­ket­ta

2 mu­naa

2 dl so­ke­ria

noin 180 g man­te­li­jau­het­ta

1 tl raas­tet­tua

sit­ruu­nan­kuor­ta

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pin­nal­le:

man­te­li­rou­het­ta tai -las­tu­ja

1. Kuo­ri, kuu­ti­oi ja kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si. So­seu­ta ne.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaa­le­ak­si, kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Li­sää man­te­li­jau­he ja pe­ru­na­so­se sekä raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri ja veh­nä­jau­hot. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Nos­te­le tai­ki­nas­ta ke­ko­ja lei­vin­pa­pe­ril­la pei­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pai­na ke­ko­ja hie­man lit­te­äm­mik­si ja ri­pot­te­le pin­nal­le man­te­li­rou­het­ta tai -las­tu­ja.

4. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes ka­kut saa­vat hie­man vä­riä. An­na jääh­tyä ja tar­joi­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ