Milla Kuusinen kuvat valmistajat
Pour over-tekniikka
Näin onnistut: Jauha pavut pari astetta karkeammaksi kuin perinteistä suodatinkahvia keittäessäsi. Aseta suodatinpaperi suppiloon ja kastele se kuumalla vedellä, jolloin kahviin ei tule paperin makua. Samalla voit esilämmittää kuppia/pannua. Kaada vedet pois ja lisää jauhettu kahvi. Kaada kahvipurujen päälle kuumaa vettä, jotta ne kastuvat ja odota puoli minuuttia, jolloin kahvin maut ehtivät irrota. Nyt voit kaataa loput vedestä rauhallisen tasaisesti pyöritellen kahvin päälle. Kahvi on valmista!
Suppiloa ja kannua kannattaa lämmittää kuumalla vedellä ennen kahvin lisäämistä.
Skagerakin Piippu-pannulla voi valmistaa kaksi kupillista kahvia tai teetä. Ulkoa mattapintainen kannu, suodatin ja kansi ovat sisältä lasitettuja, jolloin ne on helppo pestä puhtaaksi. Piipun on suunnitellut Wesley Walters ja Salla Luhtasela, 125 e (finnishdesignshop.fi).
Steltonin Theo-kahvinkeitin, 6 dl, riittää yhdelle tai kahdelle hengelle. Bambuinen kansi pitä kahvin lämpimänä, 69,95 e (stockmann.fi).
Kahvin keiton ei tarvitse olla välinurheilua.
Metallisen Överst-suodattimen voi asetttaa suoraan kuppiin tai karahviin, 9,99 e (ikea.fi).
Panosta kahvimyllyyn ja kokeile eri jauhatuskarkeuksia.
Peugeotin perinteinen Bresil-kahvimylly on puuta ja terästä, 13 x 11 x 13 cm 135,90 e (stockmann.fi).
Tiesitkä että kahvin aromit alkavat haihtua heti jauhatuksen jälkeen. Omalla kahvimyllyllä varmistat varmasti aromikkaat kahvit.
Metallisk-kahvimyllyn kapeasta kaulasta saa hyvän otteen jauhamisen ajaksi, 24,99 e (ikea.fi).
Tavallinen vedenkeitin riittää hommaan hyvin, mutta pitkänokkaisella veden kaataminen on hallitumpaa.
Wilfan tyylikäs Svart pour -vedenkeitin, 0,8 l, jonka pitkällä ja ohuella kaatonokalla kaadat vettä tarkasti ja hitaasti (wilfa.fi).
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ