Kuva BETINA HASTOFT
6–8 henkeä
Torttupohja:
125 g voita
100 g sokeria
ripaus suolaa
250 g vehnäjauhoja
2 munankeltuaista
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
75 g pehmeää voita
75 g mantelijauhoa
75 g tomusokeria
3–4 omenaa
50 g mantelilastuja
2 rkl ruokosokeria
1. Valmista ensin taikina torttupohjaa varten. Vaivaa voi, sokeri ja suola monitoimikoneessa. Vatkaa joukkoon jauhot ja munankeltuaiset. Kun seos alkaa sekoittaessa muistuttaa karkeaa korppujauhoa, lisää siihen kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti palloksi.
2. Laita taikina kulhossa jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi ja aseta voideltuun piirakkavuokaan. Käytä mieluiten metallista vuokaa, joka antaa pohjalle mukavasti rapeutta. Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
3. Taittele foliosta reunus tortun ympärille. Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Poista folio ja jäähdytä pohja uuniritilällä.
4. Valmista täyte. Sekoita voi, mantelijauhot ja tomusokeri tasaiseksi kermamaiseksi seokseksi. Voitele manteliseos torttupohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
5. Kuori ja pilko omenat ohuiksi viipaleiksi ja lado ne torttupohjalle kauniisti. Ripottele ruokosokeria ja mantelilastuja pintaan. Paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Piirakan tulisi olla kullanvärinen ja rapea.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ