Klassikkopiiras tarte tatin saa uutta makua vaahterasiirapista ja sormisuolasta.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Vaahterasiirappitatin
25 min + 50 min . helpohko . noin 9 e
8 palaa
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl vaahterasiirappia
noin 6 kpl happamahkoa, pientä omenaa
1 tl vaniljatahnaa tai vaniljatankoa myllystä
1 pkt (500 g) esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
Päälle:
sormisuolaa
1. Sulata taikina. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Kuori omenat halutessasi. Leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi tai lohkoiksi.
3. Mittaa voi, fariinisokeri ja vaahterasiirappi halkaisijaltaan noin 25–28-senttiseen uuninkestävään paistinpannuun. Anna porista keskilämmöllä hellalla muutama minuutti. Lisää omenat ja jatka paistamista noin 8–10 minuuttia. Mausta seos vaniljatahnalla. Järjestele omenat tasaisesti ja hieman limittäin pannuun.
4. Leikkaa sulatetusta taikinasta hieman paistinpannua isompi ympyrä. Nosta taikina pannuun ja taita taikinan reunat pannun sisäpuolelle niin, että taikina osuu pannun pohjalle saakka. Pistele haarukalla muutama reikä taikinaan.
5. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä.
6. Anna piiraan jäähtyä noin 10 minuuttia. Irrottele taikina varovasti pannun reunoilta veitsellä. Anna vetäytyä muutama minuutti. Kumoa piiras. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja halutessasi hieman vaahterasiirappia. Tarjoa kanelilla maustetun ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki: Paista halutessasi ylijääneestä taikinasta grissinin tapaisia leipätikkuja.
Klassikkopiiras tarte tatin saa uutta makua vaahterasiirapista ja sormisuolasta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2