Ruoka ja tyyli Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Huippuhelpot luumuviinerit
30 min . helppo . 6 e
10 kpl
5 torttutaikina- tai lehtitaikinalevyä
2–3 luumua
1 prk (200 g) paistonkestävää vaniljakreemiä
Voiteluun:
kananmuna
Vinkki!
Jos haluat, voit korvata luumut viinereissä kriikunoilla, karviaisilla tai sokeroiduilla raparperikuutioilla.
1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa noin 15 minuuttia.
2. Huuhtele luumut, halkaise ja poista kivet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
3. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Irrota taikinalevyistä pyöreät taikinapohjat juomalasin avulla. Kiepauta jäljelle jääneet taikinareunat spiraalille ja aseta taikinapohjien reunoiksi.
4. Nosta taikinapohjille vaniljakreemiä ja luumuviipaleita. Voitele kananmunalla. Paista viinereitä 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15–20 minuuttia, kunnes leivokset ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Näin poistat kirsikoista kivet
Kirsikankivenpoistaja on hommassa näppärin ja taatusti hintansa väärti hankinta. Sillä onnistuu kiven poistaminen myös kypsistä kriikunoista ja pienistä luumuista.
Kirsikoista voi poistaa kiven myös asettamalla kirsikan muovipullon suuaukolle niin, että kanta on ylöspäin. Tämän jälkeen paina syömäpuikolla kirsikan keskeltä, jolloin kivi pullahtaa kätevästi pulloon. Voit pitää kirsikkaa myös etusormen ja peukalon välissä ja painaa syömäpuikolla kirsikan kannasta, jolloin kivi irtoaa vastakkaiselta puolelta.
Pursotinpussikikka on myös nopea. Aseta pieni tähtitylla pursotinpussiin. Pyöräytä tyllaa kirsikan kannassa, jolloin kivi irtoaa ja putoaa pursotinpussin sisälle.
Isolla klemmarilla saa kiven poistettua kätevästi. Taita klemmari auki. Työnnä klemmarin mutka kirsikan sisälle ja pyöräytä, niin kirsikan kivi irtoaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2