Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Ruo­ka ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

2.9.2022

Huippuhelpot ja -hyvät luumuviinerit

Leivo kahvipöytään huippuhelpot luumuviinerit. Jos haluat, voit korvata luumut viinereissä kriikunoilla, karviaisilla tai sokeroiduilla rapar­pe­ri­kuu­ti­oilla.

Huip­pu­hel­pot luu­mu­vii­ne­rit

30 min . help­po . 6 e

10 kpl

5 tort­tu­tai­ki­na- tai leh­ti­tai­ki­na­le­vyä

2–3 luu­mua

1 prk (200 g) pais­ton­kes­tä­vää va­nil­jak­ree­miä

Voi­te­luun:

ka­nan­mu­na

Vink­ki!

Jos ha­lu­at, voit kor­va­ta luu­mut vii­ne­reis­sä krii­ku­noil­la, kar­vi­ai­sil­la tai so­ke­roi­duil­la ra­par­pe­ri­kuu­ti­oil­la.

1. Le­vi­tä tai­ki­na­le­vyt lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. An­na su­laa noin 15 mi­nuut­tia.

2. Huuh­te­le luu­mut, hal­kai­se ja pois­ta ki­vet, leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si.

3. Leik­kaa tai­ki­na­le­vyt kah­teen osaan. Ir­ro­ta tai­ki­na­le­vyis­tä pyö­re­ät tai­ki­na­poh­jat juo­ma­la­sin avul­la. Kie­pau­ta jäl­jel­le jää­neet tai­ki­na­reu­nat spi­raa­lil­le ja ase­ta tai­ki­na­poh­jien reu­noik­si.

4. Nos­ta tai­ki­na­poh­jil­le va­nil­jak­ree­miä ja luu­mu­vii­pa­lei­ta. Voi­te­le ka­nan­mu­nal­la. Pais­ta vii­ne­rei­tä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la noin 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes lei­vok­set ovat kul­lan­rus­kei­ta. An­na jääh­tyä en­nen tar­joi­lua.

Näin pois­tat kir­si­kois­ta ki­vet

Kir­si­kan­ki­ven­pois­ta­ja on hom­mas­sa näp­pä­rin ja taa­tus­ti hin­tan­sa väär­ti han­kin­ta. Sil­lä on­nis­tuu ki­ven pois­ta­mi­nen myös kyp­sis­tä krii­ku­nois­ta ja pie­nis­tä luu­muis­ta.

Kir­si­kois­ta voi pois­taa ki­ven myös aset­ta­mal­la kir­si­kan muo­vi­pul­lon suu­au­kol­le niin, et­tä kan­ta on ylös­päin. Tä­män jäl­keen pai­na syö­mä­pui­kol­la kir­si­kan kes­kel­tä, jol­loin kivi pul­lah­taa kä­te­väs­ti pul­loon. Voit pi­tää kir­sik­kaa myös etu­sor­men ja peu­ka­lon vä­lis­sä ja pai­naa syö­mä­pui­kol­la kir­si­kan kan­nas­ta, jol­loin kivi ir­to­aa vas­tak­kai­sel­ta puo­lel­ta.

Pur­so­tin­pus­si­kik­ka on myös no­pea. Ase­ta pie­ni täh­ti­tyl­la pur­so­tin­pus­siin. Pyö­räy­tä tyl­laa kir­si­kan kan­nas­sa, jol­loin kivi ir­to­aa ja pu­to­aa pur­so­tin­pus­sin si­säl­le.

Isol­la klem­ma­ril­la saa ki­ven pois­tet­tua kä­te­väs­ti. Tai­ta klem­ma­ri au­ki. Työn­nä klem­ma­rin mut­ka kir­si­kan si­säl­le ja pyö­räy­tä, niin kir­si­kan kivi ir­to­aa.

Lue Myös

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marokkolaiset lohivartaat

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Vartaassa kaikki maistuu paremmalta ­– grillaa yakitori- ja gnocchivartaita!

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marokkolaiset lohivartaat

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Vartaassa kaikki maistuu paremmalta ­– grillaa yakitori- ja gnocchivartaita!

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

Gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­pasta on talvinen alku- tai väliruoka

Maukkaat rikkaruohot: tee ihania herkkuja villiyrteistä

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2