Artikkeli

HEIKKI RAUTIO

Koon­nut Mil­la Kuus­nen, ku­vat Mart­ti Jär­vi, Heik­ki Rau­tio ja Han­ne Ma­ne­lius

Näin teet pikapäivityksen keittiöön

Jo pienillä muutoksilla voi keittiössä saada suurta aikaan. Luovu ovista, vaihda vetimet tai maalaa vanhat kaapistot, niin keittiösi saa monia lisävuosia. Katso kuvat kolmesta kauniisti päivitetystä keittiöstä.

1. Pie­ni kas­vo­jen­ko­ho­tus

An­na ja Kim os­ti­vat Hel­sin­gin Tam­mi­sa­los­ta per­soo­nal­li­sen ko­din. Per­soo­nal­li­nen poh­ja­rat­kai­su ja ava­ruus ve­ti­vät puo­leen­sa ja asun­nos­sa jou­dut­tiin te­ke­mään vain pien­tä pin­ta­re­mont­tia. U:n muo­toi­nen keit­tiö oli hy­väs­sä kun­nos­sa ja mel­ko uu­si. An­na suun­nit­te­li keit­ti­öl­le vain pie­nen kas­vo­jen­ko­ho­tuk­sen.

Mo­der­nim­pi ja ke­vy­em­pi il­me saa­tiin ai­kaan pois­ta­mal­la ylä­kaap­pien ovet. Van­hat va­lot kor­vat­tiin led-va­loil­la. Sok­ke­li ja työ­ta­so vaih­det­tiin kiil­tä­vän val­koi­seen la­mi­naat­tiin, joka rai­kas­taa keit­ti­ö­tä.

2. Fun­kis­keit­tiö re­mon­toi­tiin omaan tyy­liin so­pi­vak­si

Eli­nan ja Tuu­kan koti jyh­ke­äs­sä 50-lu­vun ki­vi­ta­los­sa Vaa­san kes­kus­tas­sa on Eli­nan lem­pi­ka­dun var­rel­la. Tiu­kan bud­je­tin re­mon­tis­sa teh­tiin pal­jon it­se. Sei­niä pu­ret­tiin ja maa­lat­tiin val­koi­sik­si ja mus­tik­si. Al­ku­pe­räi­set keit­ti­ön­kaa­pit sai­vat jää­dä pää­o­sin pai­koil­leen, mut­ta keit­ti­ön ovi pois­tet­tiin re­mon­tis­sa.

HEIKKI RAUTIO

Al­ku­pe­räi­nen tis­ki­pöy­tä oli pois­tet­tu jo 90-lu­vun put­ki­re­mon­tis­sa. Koko al­las­kaa­pis­to uu­sit­tiin me­tal­li­run­koi­sek­si ja -ovi­sek­si. Rei­lun ko­koi­set pönt­tö­ros­kik­set hel­pot­ta­vat kier­rät­tä­mis­tä.

Keit­ti­ön ta­sot vaih­det­tiin käy­tän­nöl­li­sem­mik­si ja kaap­pien ovet kun­nos­tet­tiin maa­la­mal­la. Ylä­kaap­pien ovien ve­ti­met vaih­det­tiin si­roik­si nu­peik­si.

3. Ka­sa­ri­keit­ti­ön uu­det vaat­teet

Vaa­ja­kos­kel­la SOK:n teh­das­työ­läis­ten van­has­sa ker­ros­ta­los­ta kai­vet­tiin kah­den nai­sen voi­min esiin upe­aa tii­li­sei­nää ja kau­nis lau­ta­lat­tia. An­nuk­ka ar­vos­taa ko­ti­aan van­has­sa ki­vi­ta­los­sa ja si­sus­ta­mi­sen am­mat­ti­lai­se­na osa­si luo­da kau­nis­ta pie­nel­lä bud­je­til­la.

HANNE MANELIUS

Keit­ti­ö­kaap­pien ka­sa­ri­tyy­li ei ol­lut An­nu­kan mie­leen, mut­ta ne kan­nat­ti sil­ti säi­lyt­tää. Hän täh­tä­si koh­ti tos­ca­na­lais­ta tu­pa­tyy­liä ja vaih­toi van­han la­mi­naat­ti­ta­son mas­sii­vi­tam­meen. Pai­kal­le vaih­det­tu iso, ke­raa­mi­nen al­las ja vä­li­ti­lan tii­li­la­do­tut laa­tat so­pi­vat hy­vin uu­teen tyy­liin.

HANNE MANELIUS

Vii­mei­sen si­lauk­sen keit­ti­ön pi­ka­re­mon­til­le an­toi­vat pai­kal­li­sel­la suu­ta­ril­la tee­te­tyt nah­kai­set ve­ti­met. Keit­ti­ön­pöy­dän pin­ta on teh­ty van­hois­ta lan­kuis­ta pe­rin­tei­sin tap­pi­lii­tok­sin.

Lue myös: Per­he uu­dis­ti keit­ti­ön pik­ku­ra­hal­la.