KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2012
noin 10 annosta
Pohja:
150 g voita tai
leivontamargariinia
3 rkl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
Täyte:
1 l (noin 500 g) mustikoita tai pensasmustikoita
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
Voiteluun:
1 muna
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
2. Painele 2/3 taikinasta voidellun, halkaisijaltaan noin 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kauli loppu taikina levyksi ja voitele se kananmunalla. Leikkaa levy taikinapyörällä kapeiksi nauhoiksi.
4. Sekoita kulhossa mustikat, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu keskenään. Kaada mustikkaseos piirakkavuokaan. Nostele taikinanauhoja ristikon muotoon piirakan päälle.
5. Aseta tyhjä uunipelti uunin pohjalle, jos piirakka sattuu kuplimaan yli.
6. Kypsennä piirakkaa ensin 200-asteisen uunin keskitasossa 30 minuuttia. Alenna lämpöä 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2