Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2012

Mustikkapiirakka

Itse poimituista mustikoista valmistettu piirakka maistuu kaksin verroin makoisammalta.

noin 10 an­nos­ta

Poh­ja:

150 g voi­ta tai

lei­von­ta­mar­ga­rii­nia

3 rkl so­ke­ria

4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl kuo­hu­ker­maa

Täy­te:

1 l (noin 500 g) mus­ti­koi­ta tai pen­sas­mus­ti­koi­ta

1 ½ dl so­ke­ria

4 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

Voi­te­luun:

1 muna

1. Vaah­do­ta huo­neen­läm­pöi­nen ras­va ja so­ke­ri. Li­sää jouk­koon kes­ke­nään se­koi­te­tut kui­vat ai­neet ja ker­ma. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja an­na ve­täy­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään puo­li tun­tia.

2. Pai­ne­le 2/3 tai­ki­nas­ta voi­del­lun, hal­kai­si­jal­taan noin 24-sent­ti­sen pii­rak­ka­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le.

3. Kau­li lop­pu tai­ki­na le­vyk­si ja voi­te­le se ka­nan­mu­nal­la. Leik­kaa levy tai­ki­na­pyö­räl­lä ka­peik­si nau­hoik­si.

4. Se­koi­ta kul­hos­sa mus­ti­kat, so­ke­ri, pe­ru­na­jau­hot ja sit­ruu­na­me­hu kes­ke­nään. Kaa­da mus­tik­ka­se­os pii­rak­ka­vuo­kaan. Nos­te­le tai­ki­na­nau­ho­ja ris­ti­kon muo­toon pii­ra­kan pääl­le.

5. Ase­ta tyh­jä uu­ni­pel­ti uu­nin poh­jal­le, jos pii­rak­ka sat­tuu kup­li­maan yli.

6. Kyp­sen­nä pii­rak­kaa en­sin 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa 30 mi­nuut­tia. Alen­na läm­pöä 175 as­tee­seen ja jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä noin 15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä en­nen tar­joi­lua.

Lue Myös

Luumu-mantelitorttu

Päärynä-suklaaclafoutis

Kesäviili

Luumu-mantelitorttu

Päärynä-suklaaclafoutis

Kesäviili

Mante­li­mas­sa­kierteet

Mantelikaakao

Anis-mante­li­can­tuc­cinit

Lime-valko­suk­laa­mus­tik­ka­piiraat

Suklaa-karamel­li­pii­rakka

Luumu-mantelitorttu

Lime-valko­suk­laa­mus­tik­ka­piiraat

Suklaa-karamel­li­pii­rakka

Luumu-mantelitorttu

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2