Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2010

Murupullakakku

Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja sekoita joukkoon rasva sormin nyppimällä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla...

noin 10 pa­laa

1 dl mai­toa

25 g hii­vaa

noin 4 dl veh­nä­jau­ho­ja

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl so­ke­ria

2 tl raas­tet­tua (luo­mu)sit­ruu­nan­kuor­taa

1/4 tl suo­laa

1 muna

Kuor­ru­tus:

1/2 dl so­ke­ria

1/2 dl rou­hit­tu­ja man­te­lei­ta tai man­te­li­las­tu­ja

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

25 g voi­ta

Voi­te­luun:

1 muna, voi­ta

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon.

2. Mit­taa toi­seen kul­hoon jau­hot ja se­koi­ta jouk­koon ras­va sor­min nyp­pi­mäl­lä tai säh­kö­vat­kai­men tai­ki­na­kou­kuil­la. Li­sää so­ke­ri, sit­ruu­nan­kuo­ri, suo­la, muna ja hii­va-mai­to­se­os.

Alus­ta kim­moi­sak­si tai­ki­nak­si. Pei­tä kul­ho lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta noin tun­nin.

3. Vai­vaa tai­ki­na ta­sai­sek­si jau­ho­te­tul­la työ­ta­sol­la. Nos­ta tai­ki­na pyö­re­ään, ir­to­poh­jai­seen, voi­del­tuun vuo­kaan (hal­kai­si­ja noin 24 cm). An­na ko­ho­ta noin 30 mi­nuut­tia.

4. Voi­te­le ka­kun pin­ta mu­nal­la.

5. Se­koi­ta kuor­ru­tuk­sen ai­neet kes­ke­nään. Ri­pot­te­le seos ka­kul­le.

6. Pais­ta 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 15 mi­nuut­tia.

Ai­ka: 30 min + pais­ta­mi­seen ja ko­hot­ta­mi­seen 1 t 45 min