Koti ja keittiö 1-2/2010
noin 10 palaa
1 dl maitoa
25 g hiivaa
noin 4 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 tl raastettua (luomu)sitruunankuortaa
1/4 tl suolaa
1 muna
Kuorrutus:
1/2 dl sokeria
1/2 dl rouhittuja manteleita tai mantelilastuja
1/2 dl vehnäjauhoja
25 g voita
Voiteluun:
1 muna, voita
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja sekoita joukkoon rasva sormin nyppimällä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää sokeri, sitruunankuori, suola, muna ja hiiva-maitoseos.
Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin tunnin.
3. Vaivaa taikina tasaiseksi jauhotetulla työtasolla. Nosta taikina pyöreään, irtopohjaiseen, voideltuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Anna kohota noin 30 minuuttia.
4. Voitele kakun pinta munalla.
5. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Ripottele seos kakulle.
6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Aika: 30 min + paistamiseen ja kohottamiseen 1 t 45 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2