Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Munakoisoa ja inkivääriä japanilaisittain

Paista munakoiso ja inkivääri täydelliseksi pikkupalaksi.

4 pik­ku­an­nos­ta

Ai­nek­set:

1 pie­ni mu­na­koi­so

2 ke­vät­si­pu­lia

Pais­ta­mi­seen:

ryp­si­öl­jyä

Kas­ti­ke:

1 chi­li­pal­ko

3 tl raas­tet­tua, tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

3 rkl soi­jaa

3 rkl mi­ri­niä

Vii­meis­te­lyyn:

hie­non­net­tua ke­vät­si­pu­lia

Näin val­mis­tat mu­na­koi­soa ja­pa­ni­lai­sit­tain:

● Kuu­ti­oi tai leik­kaa mu­na­koi­so vii­pa­leik­si. Pais­ta se öl­jys­sä pan­nul­la kyp­säk­si.

● Tee kas­ti­ke. Hie­non­na chili. Yh­dis­tä in­ki­vää­rin, soi­jan ja mi­ri­nin kans­sa. Se­koi­ta mu­na­koi­soil­le. Vii­meis­te­le hie­non­ne­tul­la ke­vät­si­pu­lil­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Raik­kaan he­del­mäi­nen ja maus­tei­nen La La Land Pi­not Gri­gio 2016, Aust­ra­lia, 13,48 e. Al­kon  ti­laus­va­li­koi­maa.

Kat­so myös nämä:

See­sa­mi­sii­ka ja sa­laat­ti

Te­riy­a­ki­mu­na­koi­so

Baba ga­noush -mu­na­koi­so­tah­na