Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6–7/2014

Marinoitu kesäkurpitsa

Marinoitu kesäkurpitsa on oiva grilliruokien lisuke.

1 ke­sä­kur­pit­sa

noin 1 dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa tai vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

1 rkl raas­tet­tua sit­ruu­na­kuor­ta

tilk­ka hu­na­jaa tai so­ke­ria

ri­paus suo­laa

hie­man rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1. Pese ke­sä­kur­pit­sa ja vii­pa­loi ohu­es­ti juus­to­höy­läl­lä.

2. Hal­kai­se chi­li­pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja vii­pa­loi chi­lin puo­lik­kaat. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Se­koi­ta kaik­ki maus­teet ja ke­sä­kur­pit­sa­vii­pa­leet va­ro­vas­ti öl­jyn jouk­koon. Pur­ki­ta ja an­na maus­tua vä­hin­tään pari tun­tia en­nen tar­joi­lua.