Koti ja keittiö 9/2009
12 – 16 kpl
4 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 tl samppanjaviinietikkaa
yhden sitruunan raastettu kuori
Täyte:
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
noin 3 dl mustikoita
Balsamicosiirappi:
2 dl vaaleaa
balsamiviinietikkaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl hunajaa
1. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähitellen. Vatkaa kiiltäväksi ja kiinteäksi. Lisää jauhot ja viinietikka ja vatkaa vielä. Lisää sitruunankuoriraaste.
2. Jaa seos lusikalla 12 - 16 keoksi leivinpaperille pellille. Tee kekojen keskelle pieni kuoppa pikkulusikalla. Paista uunissa 125 asteessa noin 1 tunti, kunnes marengit ovat rapeita. Anna
jäähtyä.
3. Mittaa balsamicosiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes seos on siirappimaista.
4. Sekoita vaniljasokeri ja mascarpone. Lusikoi marenkien keskelle mascarponetäytettä, ripota mustikoita ja valuta päälle balsamicosiirappia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2