Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2009

Marenkileivokset ja balsa­mi­co­sii­rappi

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähitellen. Vatkaa kiiltäväksi ja kiinteäksi. Lisää jauhot ja viinietikka ja vatkaa vielä. Lisää sitruu­nan­kuo­ri­raaste.

12 – 16 kpl

4 val­ku­ais­ta

2 1/2 dl so­ke­ria

2 rkl mais­si­jau­ho­ja

2 tl samp­pan­ja­vii­nie­tik­kaa

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

Täy­te:

1 prk (250 g) mas­car­po­ne­juus­toa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

noin 3 dl mus­ti­koi­ta

Bal­sa­mi­co­sii­rap­pi:

2 dl vaa­le­aa

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 1/2 dl so­ke­ria

1/2 dl hu­na­jaa

1. Vaah­do­ta val­ku­ai­set. Li­sää so­ke­ri val­ku­ais­vaah­toon vä­hi­tel­len. Vat­kaa kiil­tä­väk­si ja kiin­te­äk­si. Li­sää jau­hot ja vii­nie­tik­ka ja vat­kaa vie­lä. Li­sää sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te.

2. Jaa seos lu­si­kal­la 12 - 16 ke­ok­si lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le. Tee ke­ko­jen kes­kel­le pie­ni kuop­pa pik­ku­lu­si­kal­la. Pais­ta uu­nis­sa 125 as­tees­sa noin 1 tun­ti, kun­nes ma­ren­git ovat ra­pei­ta. An­na

jääh­tyä.

3. Mit­taa bal­sa­mi­co­sii­ra­pin ai­nek­set kat­ti­laan. Kie­hau­ta ja hau­du­ta mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta.

4. Se­koi­ta va­nil­ja­so­ke­ri ja mas­car­po­ne. Lu­si­koi ma­ren­kien kes­kel­le mas­car­po­ne­täy­tet­tä, ri­po­ta mus­ti­koi­ta ja va­lu­ta pääl­le bal­sa­mi­co­sii­rap­pia.