Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mil­la Kuu­si­nen

Ku­vaa­ja Mari Lah­ti

Maistuisivatko protei­i­ni­pi­toiset mungpavut? Idätys on helppoa puuhaa

Idätys on helppoa ja edullista. Lisää ituja salaattiin, leivän päälle tai vaikka wokkiin.

https://www.yo­u­tu­be.com/watch?v=GjgO1Kq8W04

Pa­pu­jen idä­tys on help­poa. Tar­vit­set vain esi­mer­kik­si mung­pa­pu­ja, la­si­pur­kin, pa­lan kei­no­kui­tuis­ta har­soa ja ku­mi­nau­han.

Tee näin:

1. Huuh­te­le pa­vut huo­lel­li­ses­ti.

2. Li­o­ta pa­pu­ja run­saas­sa ve­des­sä yön yli.

3. Huuh­te­le pa­vut ja ase­ta purk­ki kaap­piin va­lu­tu­sa­sen­toon.

4. Huuh­te­le pa­pu­ja 2-3 ker­taa päi­väs­sä, kun­nes ne ovat pa­rin sen­tin ko­koi­sia.

Muis­ta!

Huo­leh­di vä­li­nei­den puh­tau­des­ta ja käy­tä ai­na run­saas­ti rai­kas­ta vet­tä huuh­te­luun. Va­lu­tu­sa­sen­nos­sa vesi ei saa jää­dä purk­kiin ma­kaa­maan, mut­ta sa­mal­la pa­vut ei­vät saa tuk­kia pur­kin auk­koa, jot­ta il­ma pää­see kier­tä­mään.

Tie­sit­kö?

Idut ovat ke­vyt­tä, mut­ta pro­tei­i­ni­ri­kas­ta ruo­kaa. Idä­tys mo­nin­ker­tais­taa pa­pu­jen vi­ta­mii­nit ja te­kee niis­tä hel­pom­min su­la­via.

Itu­ja voi syö­dä sel­lai­se­naan, sa­laa­tis­sa tai li­sä­tä esi­mer­kik­si pa­toi­hin ja keit­toi­hin.

Ko­kei­le myös si­ni­mai­la­sen ja lins­sien idä­tys­tä!

Lue myös:

Pa­vut ja lins­sit tu­tuik­si

Kat­ka­ra­pu­nuu­de­li­wok­ki mung­pa­vun iduil­la

Papu-qu­e­sa­dil­lat ja avo­ka­do­ker­ma