Toimittaja Milla Kuusinen
Kuvaaja Mari Lahti
Papujen idätys on helppoa. Tarvitset vain esimerkiksi mungpapuja, lasipurkin, palan keinokuituista harsoa ja kuminauhan.
Tee näin:
1. Huuhtele pavut huolellisesti.
2. Liota papuja runsaassa vedessä yön yli.
3. Huuhtele pavut ja aseta purkki kaappiin valutusasentoon.
4. Huuhtele papuja 2-3 kertaa päivässä, kunnes ne ovat parin sentin kokoisia.
Muista!
Huolehdi välineiden puhtaudesta ja käytä aina runsaasti raikasta vettä huuhteluun. Valutusasennossa vesi ei saa jäädä purkkiin makaamaan, mutta samalla pavut eivät saa tukkia purkin aukkoa, jotta ilma pääsee kiertämään.
Tiesitkö?
Idut ovat kevyttä, mutta proteiinirikasta ruokaa. Idätys moninkertaistaa papujen vitamiinit ja tekee niistä helpommin sulavia.
Ituja voi syödä sellaisenaan, salaatissa tai lisätä esimerkiksi patoihin ja keittoihin.
Kokeile myös sinimailasen ja linssien idätystä!
Lue myös:
Katkarapunuudeliwokki mungpavun iduilla
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2