Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Viinisuositus Sari Sirén
Koti ja keittiö 10/2016
4 annosta
350 g kuivapastaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 isoa lehtikaalinlehteä
1 dl oliiviöljyä
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Leivänmurut:
4 viipaletta maalaisleipää
1 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
4 uppomunaa (ohje alla)
1. Irrota leivästä reunat. Murustele leipä. Paista murut joko pannulla öljytilkassa tai 200-asteisessa uunissa rapeiksi.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi paloiksi. Poista lehtikaalista kova varsi. Hienonna lehtikaali.
4. Kuullota sipulisilppua öljyssä muutama minuutti. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista, kunnes se pehmenee. Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla.
5. Yhdistä lehtikaali ja pasta. Viimeistele uppomunalla ja leivänmuruilla.
Uppomunat
4 annosta
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 tl suolaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
1. Kiehauta iso kattilallinen vettä. Lisää suola ja etikka.
2. Riko munat pieniin kuppeihin. Pyöräytä vettä kauhalla pyörteeksi. Laita munat yksi kerrallaan veteen.
3. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Siisti munan reunat halutessasi veitsellä.
Viinisuositus:
Hedelmäinen ja napakan mausteinen Mezzacorona Gewürztraminer 2015, Alto-Adige, 11,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2