Koti ja keittiö 6-7/2011 SANNA KEKÄLÄINEN | KUVA ARTO VUOHELAINEN
n. 2 dl valmista levitettä
1–3 valkosipulinkynttä
3 dl kurpitsansiemeniä
paahdettuina
n. 1 dl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Paahda ensin kurpitsansiemenet. Mittaa siemenet kuivalle, kuumalle pannulle. Paahda siemeniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
2. Kuori valkosipulit ja laita ne siementen kanssa tehosekoittimeen. Lisää öljy ohuena nauhana, vähän kerrallaan ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos tahna on liian jäykkää.
3. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Säilytä tahna jääkaapissa. Voit halutessasi maustaa tahnan hienonnetulla korianterilla tai muulla yrtillä.
Valmistusaika: 10 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2