Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Kurpitsa-kookoskeitto

Kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja silppua salottisipuli...

(4–6:lle)

1 l tuo­rei­ta kuo­rit­tu­ja, kuu­ti­oi­tu­ja kur­pit­sa­pa­lo­ja, il­man sie­me­niä

1 iso sa­lot­ti­si­pu­li

1 iso pork­ka­na

1 tl juus­to­ku­mi­naa eli jee­raa

1 rkl voi­ta

1 l vet­tä

2 ka­na­lie­mi­kuu­ti­o­ta

2 dl koo­kos­mai­toa

Li­säk­si:

1–1 1/2 dl maa­päh­ki­nöi­tä

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­na. Kuo­ri ja silp­pua sa­lot­ti­si­pu­li.

2. Pane kat­ti­laan kur­pit­sa­kuu­ti­ot, pork­ka­na­pa­lat, sil­pu­li­silp­pu, jee­ra ja voi. Kuul­lo­ta, kun­nes si­pu­li on lä­pi­kuul­ta­vaa.

3. Li­sää vesi ja ka­na­lie­mi­kuu­ti­ot ja an­na kie­hua noin puo­li tun­tia tai kun­nes kur­pit­sa­pa­lat ovat peh­men­neet.

4. Li­sää koo­kos­mai­to, kie­hau­ta ja mais­ta. Li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

5. Tar­joa keit­to maa­päh­ki­nöi­den kans­sa ja sen seu­ra­na esim. kur­pit­san­sie­men­säm­py­löi­tä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ