Koti ja keittiö 11/2011SANNA KEKÄLÄINEN | KUVA ARTO VUOHELAINEN
4 hengelle
n. 1 kg kukkakaalia
2 valkosipulinkynttä
n. 8 dl kasvislientä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
100 g parmesaania lastuina
(ruohosipulia tai muuta tuoretta yrttiä)
1. Irrota kukkakaalista nuput. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne kattilaan kasvisliemen kanssa. Keitä, kunnes kukkakaali on kypsää. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
2. Lisää keittoon kerma ja anna lämmetä. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
3. Valmista rapeat kinkut keiton kypsyessä. Paista kinkkua keskilämpöisellä paistinpannulla, kunnes se rapeutuu.
4. Annostele keitto lautasille. Nosta jokaiselle lautaselle kinkkuviipale ja reilusti parmesaania. Viimeistele halutessasi hienonnetulla yrttisilpulla.Kukkakaali-juustokeitto on koostumukseltaan suloisen samettinen. Soppa saa mukavaa suutuntumaa ja suolaisuutta rapeaksi paahdetusta, ilmakuivatusta kinkusta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2