Koti ja keittiö 11/2011SANNA KEKÄLÄINEN | KUVA ARTO VUOHELAINEN
4 hengelle
n. 1 kg kukkakaalia
2 valkosipulinkynttä
n. 8 dl kasvislientä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
100 g parmesaania lastuina
(ruohosipulia tai muuta tuoretta yrttiä)
1. Irrota kukkakaalista nuput. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne kattilaan kasvisliemen kanssa. Keitä, kunnes kukkakaali on kypsää. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
2. Lisää keittoon kerma ja anna lämmetä. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
3. Valmista rapeat kinkut keiton kypsyessä. Paista kinkkua keskilämpöisellä paistinpannulla, kunnes se rapeutuu.
4. Annostele keitto lautasille. Nosta jokaiselle lautaselle kinkkuviipale ja reilusti parmesaania. Viimeistele halutessasi hienonnetulla yrttisilpulla.Kukkakaali-juustokeitto on koostumukseltaan suloisen samettinen. Soppa saa mukavaa suutuntumaa ja suolaisuutta rapeaksi paahdetusta, ilmakuivatusta kinkusta.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.