Artikkeli

Koris­te­o­me­na­mar­meladi

noin 500 g suu­ria, kyp­siä ko­ris­te­o­me­noi­ta

1 dl vet­tä

3 ½–4 ½ dl so­ke­ria

1. Kuo­ri ome­nat ja pois­ta sie­men­ko­dat. Pa­loit­te­le ome­nat.

2. Kei­tä ome­nat peh­meik­si kat­ti­las­sa kan­nen al­la, noin 20 mi­nuut­tia.

3. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä ja se­koi­ta hy­vin. Li­sää so­ke­ri. Kei­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes so­ke­ri on su­la­nut.

4. Se­koi­ta voi­mak­kaas­ti, jot­ta ome­nan­pa­lat muus­saan­tu­vat. Mais­ta mar­me­la­dia ja li­sää so­ke­ria, jos se on vie­lä kir­pe­ää.

5. Pur­ki­ta mar­me­la­di puh­tai­siin, kuu­men­net­tui­hin la­si­purk­kei­hin. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.