Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 3/2014

Kimbap eli korealainen sushi

Kimbap on korealainen sushiruoka. Japanilaisten makirullien tapaan valmistettavien suupalojen täytteenä on raa´an kalan sijaan esimerkiksi surimipuikkoja, purkkitonnikalaa, marinoitua lihaa, kinkkua ja paistettua kananmunaa. Erilaisia kasvislisukkeita ovat porkkana, kurkku, retikka, kimchi ja pinaatti. Riisi maustetaan usein seesamiöljyllä tai seesa­min­sie­me­nillä. Kimbapin voi tarjota valmiiden viipaleiden sijaan myös kokonaisena rullana.

4–6 an­nos­ta

8 nori-me­ri­le­vä­ark­kia

Rii­si:

noin 6 dl kei­tet­tyä sus­hi­rii­siä

see­sa­min­sie­me­niä

suo­laa

Mu­na­kas:

2–3 mu­naa

see­sa­mi­öl­jyä

Li­säk­si:

150 g pi­naat­tia

1 pork­ka­na

puo­li­kas kurk­ku

pala pik­ke­löi­tyä re­tik­kaa

su­ri­mi­puik­ko­ja, ton­ni­ka­laa tai ma­ri­noi­tua ja kyp­sen­net­tyä li­haa

1. Kei­tä rii­si oh­jeen mu­kaan, hie­man vä­hem­mäs­sä ve­des­sä. Maus­ta suo­lal­la ja see­sa­min­sie­me­nil­lä.

2. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Pais­ta mu­na­kas pan­nul­la see­sa­mi­öl­jys­sä kyp­säk­si, jääh­dy­tä ja leik­kaa sui­ka­leik­si.

3. Ryöp­pää pi­naat­ti suo­la­tus­sa ve­des­sä, va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

4. Kuo­ri ja sui­ka­loi pork­ka­nat ja kie­hau­ta no­pe­as­ti. Va­lu­ta.

5. Hal­kai­se kur­kun puo­li­kas ja lu­si­koi sen si­sus pois. Leik­kaa kurk­ku pit­kit­täin ohuik­si sui­ka­leik­si. Sui­ka­loi myös re­tik­ka.

6. Lai­ta me­ri­le­vä­ark­ki bam­bu­ma­tol­le. Le­vi­tä rii­siä 1/3 me­ri­le­vä­ar­kil­le.

7. Lai­ta kes­kel­le rii­siä mu­na­kas­sui­ka­le, kas­vis­sui­ka­leet ja pi­naat­tia. Lai­ta li­säk­si su­ri­mi­puik­ko­ja, ton­ni­ka­laa tai ma­ri­noi­tua li­haa.

8. Kää­ri bam­bu­ma­ton avul­la rul­lal­le. Pai­na peh­me­äs­ti sa­mal­la, kun kää­rit. Kos­tu­ta le­vä­ar­kin reu­nat ve­si­til­kal­la tai see­sa­mi­öl­jyl­lä, jot­ta ne tart­tu­vat kiin­ni.

9. Leik­kaa val­miit rul­lat noin kah­den sen­tin vii­pa­leik­si. Ko­ris­te­le see­sa­min­sie­me­nil­lä.

10. Tar­joa li­sä­nä soi­ja­kas­ti­ket­ta.

Lue Myös

Metsästäjän pubileipä

Jauhelihamureke ja antipas­to­kas­vikset

Appel­sii­nib­roileri

Metsästäjän pubileipä

Jauhelihamureke ja antipas­to­kas­vikset

Appel­sii­nib­roileri

Nopea perunalasagne syntyy kaupan valmiista gnoccheista

Punaviinisssä haudutetut karitsanpotkat

Salviatäytteiset broilerinfileet saltimbocca

Sengsun eli friteerattua kalaa

Bo ssäm

Tomaatti-kesäkur­pit­sag­ra­tiini

Sengsun eli friteerattua kalaa

Bo ssäm

Tomaatti-kesäkur­pit­sag­ra­tiini

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2