RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 3/2014
4–6 annosta
8 nori-merileväarkkia
Riisi:
noin 6 dl keitettyä sushiriisiä
seesaminsiemeniä
suolaa
Munakas:
2–3 munaa
seesamiöljyä
Lisäksi:
150 g pinaattia
1 porkkana
puolikas kurkku
pala pikkelöityä retikkaa
surimipuikkoja, tonnikalaa tai marinoitua ja kypsennettyä lihaa
1. Keitä riisi ohjeen mukaan, hieman vähemmässä vedessä. Mausta suolalla ja seesaminsiemenillä.
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Paista munakas pannulla seesamiöljyssä kypsäksi, jäähdytä ja leikkaa suikaleiksi.
3. Ryöppää pinaatti suolatussa vedessä, valuta ja jäähdytä.
4. Kuori ja suikaloi porkkanat ja kiehauta nopeasti. Valuta.
5. Halkaise kurkun puolikas ja lusikoi sen sisus pois. Leikkaa kurkku pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös retikka.
6. Laita merileväarkki bambumatolle. Levitä riisiä 1/3 merileväarkille.
7. Laita keskelle riisiä munakassuikale, kasvissuikaleet ja pinaattia. Laita lisäksi surimipuikkoja, tonnikalaa tai marinoitua lihaa.
8. Kääri bambumaton avulla rullalle. Paina pehmeästi samalla, kun käärit. Kostuta leväarkin reunat vesitilkalla tai seesamiöljyllä, jotta ne tarttuvat kiinni.
9. Leikkaa valmiit rullat noin kahden sentin viipaleiksi. Koristele seesaminsiemenillä.
10. Tarjoa lisänä soijakastiketta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2