Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Kesäkurpitsavohvelit
30 min + 15 min . helppo . noin 6 e
4 annosta
500 g kesäkurpitsaa (1 keskikokoinen)
3 dl raastettua parmesaania
2 kananmunaa
2 dl kevytmaitoa tai kerma-maitoseosta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
voisulaa tai rypsiöljyä
Tarjoiluun:
lohiröraa (ohje alla)
1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.
2. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada joukkoon maito. Lisää kesäkurpitsa nesteineen ja raastettu parmesaani.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
4. Kuumenna vohvelirauta ja paista taikinasta voissa tai öljyssä vohveleita.
5. Tarjoa lohiröran kanssa.
Vinkki: Pikapikkelöidyt kesäkurpitsat tai hölskytyskurkut maistuvat mahtavilta vohveleiden ja lohitahnan kanssa.
Kahden lohen röra eli ruotsalainen lohitahna
10 min . helppo . noin 9,50 e
4 annosta
1 kesäpunasipuli varsineen
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
150 g lämminsavulohta
150 g kylmäsavulohta
4 rkl hienonnettua tilliä
1 prk (120 g) smetanaa
2 rkl täysmajoneesia
1. Kuori ja hienonna sipuli. Pirskota päälle sitruunamehua. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia.
2. Lisää joukkoon pieneksi irroteltu lämminsavulohi, kuutioitu kylmäsavulohi ja tilli. Yhdistä seos smetanan ja majoneesin kanssa.
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2