Artikkeli
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kun kesäkurpitsa puskee valtoimenaan satoa, alkavat keittiössä onnenpäivät. Paista kesäkurpitsasta vohvelit ja niiden täytteeksi ruotsalainen lohitahna eli kahden lohen röra, jossa on sekä kylmä- että lämminsavulohta.

Ke­sä­kur­pit­sa­voh­ve­lit

30 min + 15 min . help­po . noin 6 e

4 an­nos­ta

500 g ke­sä­kur­pit­saa (1 kes­ki­ko­koi­nen)

3 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

2 ka­nan­mu­naa

2 dl ke­vyt­mai­toa tai ker­ma-mai­to­se­os­ta

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

voi­su­laa tai ryp­si­öl­jyä

Tar­joi­luun:

lo­hi­rö­raa (oh­je al­la)

1. Raas­ta ke­sä­kur­pit­sa kar­ke­ak­si. Raas­ta par­me­saa­ni hie­nok­si raas­teek­si.

2. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki ja kaa­da jouk­koon mai­to. Li­sää ke­sä­kur­pit­sa nes­tei­neen ja raas­tet­tu par­me­saa­ni.

3. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­naan. An­na tai­ki­nan tur­vo­ta 15 mi­nuut­tia.

4. Kuu­men­na voh­ve­li­rau­ta ja pais­ta tai­ki­nas­ta vois­sa tai öl­jys­sä voh­ve­lei­ta.

5. Tar­joa lo­hi­rö­ran kans­sa.

Vink­ki: Pi­ka­pik­ke­löi­dyt ke­sä­kur­pit­sat tai höls­ky­tys­kur­kut mais­tu­vat mah­ta­vil­ta voh­ve­lei­den ja lo­hi­tah­nan kans­sa.

Kah­den lo­hen röra eli ruot­sa­lai­nen lo­hi­tah­na

10 min . help­po . noin 9,50 e

4 an­nos­ta

1 ke­sä­pu­na­si­pu­li var­si­neen

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

½ tl suo­laa

⅓ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

150 g läm­min­sa­vu­loh­ta

150 g kyl­mä­sa­vu­loh­ta

4 rkl hie­non­net­tua til­liä

1 prk (120 g) sme­ta­naa

2 rkl täys­ma­jo­nee­sia

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Pirs­ko­ta pääl­le sit­ruu­na­me­hua. Li­sää suo­la ja pip­pu­ri. An­na maus­tua 5 mi­nuut­tia.

2. Li­sää jouk­koon pie­nek­si ir­ro­tel­tu läm­min­sa­vu­lo­hi, kuu­ti­oi­tu kyl­mä­sa­vu­lo­hi ja til­li. Yh­dis­tä seos sme­ta­nan ja ma­jo­nee­sin kans­sa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen