Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Kesäcaprese - italialainen tomaatti-mozza­rel­la­sa­laatti

Italialainen tomaatti-mozza­rel­la­sa­laatti saa silmänruokaa erimuotoisista tomaateista ja bufala­moz­za­rel­lasta.

4 an­nos­ta

600 g eri­lai­sia to­maat­te­ja

250 g bu­fa­la­moz­za­rel­laa

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan- tai ap­pel­sii­nin­kuor­ta

1 rkl sit­ruu­na- tai ap­pel­sii­ni­me­hua

1 hoik­ka pus­ka ba­si­li­kaa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Leik­kaa to­maa­tit eri­muo­toi­sik­si pa­loik­si. Revi moz­za­rel­la. Lai­ta ne lo­mit­tain tar­joi­lu­va­dil­le.

2. Raas­ta pääl­le sit­ruu­nan­kuor­ta ja pirs­kot­te­le me­hua. Revi pääl­le pal­jon ba­si­li­kaa. Vii­meis­te­le öl­jyl­lä. Tar­joa heti.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: n. 11 e

Vii­ni­suo­si­tus: Ke­vy­en maus­tei­nen ja troop­pi­sen he­del­mäi­nen Tom­ma­si Pi­not Gri­gio Le Ros­se 2015, Ita­lia, 12,45 e.