Koti ja keittiö 5/2011 KUVA REETTA PASANEN
4 annosta
300 g ohutta nauhapastaa, esim. Linguine
300–400 g vihreää parsaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
200 g ranskankermaa
4 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
Lisäksi:
parmesaaniraastetta
1. Nosta pastat kiehumaan suolalla maustettuun, runsaaseen veteen.
2. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois ja halkaise parsat pituussuunnassa kahtia. Leikkaa puolikkaat vielä muutamaan osaan niin, että parsoista tulee ohuita suikaleita. Lisää parsat pastojen keitinveteen hetkeksi, juuri ennen kuin pasta tuntuu napakalta, al dente. Valuta ja nosta kattila syrjään.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna kasarissa öljy ja lisää joukkoon valkosipuli. Kuumenna valkosipulia vain hetken ruskistamatta sitä. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja parmesaaniraaste. Anna kastikkeen kiehahtaa.
4. Kaada parsat ja pastat kastikkeeseen. Pyöräytä ainekset sekaisin. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Ripottele joukkoon hienonnettu, tuore basilika.
5. Jaa pasta tarjoilukulhoihin ja raasta päälle vielä parmesaania.
Valmistusaika: noin 20 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2