Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2011 KUVA REET­TA PA­SA­NEN

Kermainen parsapasta

Parsat leikataan spagetinohuiksi pastan joukkoon ja nautitaan kermaisen sitruu­na­kas­tikkeen kanssa.

4 an­nos­ta

300 g ohut­ta nau­ha­pas­taa, esim. Lin­gui­ne

300–400 g vih­re­ää par­saa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl olii­vi­öl­jyä

200 g rans­kan­ker­maa

4 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 1/2 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

3 rkl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

Li­säk­si:

par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1. Nos­ta pas­tat kie­hu­maan suo­lal­la maus­tet­tuun, run­saa­seen ve­teen.

2. Leik­kaa par­sois­ta puu­mai­nen ty­vi­o­sa pois ja hal­kai­se par­sat pi­tuus­suun­nas­sa kah­tia. Leik­kaa puo­lik­kaat vie­lä muu­ta­maan osaan niin, et­tä par­sois­ta tu­lee ohui­ta sui­ka­lei­ta. Li­sää par­sat pas­to­jen kei­tin­ve­teen het­kek­si, juu­ri en­nen kuin pas­ta tun­tuu na­pa­kal­ta, al den­te. Va­lu­ta ja nos­ta kat­ti­la syr­jään.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Kuu­men­na ka­sa­ris­sa öl­jy ja li­sää jouk­koon val­ko­si­pu­li. Kuu­men­na val­ko­si­pu­lia vain het­ken rus­kis­ta­mat­ta sitä. Li­sää rans­kan­ker­ma, sit­ruu­na­me­hu ja par­me­saa­ni­raas­te. An­na kas­tik­keen kie­hah­taa.

4. Kaa­da par­sat ja pas­tat kas­tik­kee­seen. Pyö­räy­tä ai­nek­set se­kai­sin. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Ri­pot­te­le jouk­koon hie­non­net­tu, tuo­re ba­si­li­ka.

5. Jaa pas­ta tar­joi­lu­kul­hoi­hin ja raas­ta pääl­le vie­lä par­me­saa­nia.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 min.

Lue Myös

Ruusuinen maapähkinäkakku

Bang bang -kukkakaali

Peruna-pinaat­tist­ruudeli

Ruusuinen maapähkinäkakku

Bang bang -kukkakaali

Peruna-pinaat­tist­ruudeli

Uuniperunat kahdella tavalla

Broileri-avoka­do­qu­e­sa­dillat

Yrttirisotto

Paahdettu fenkoli

Paahdetut uunijuurekset

Rouhea pesto

Paahdettu fenkoli

Paahdetut uunijuurekset

Rouhea pesto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.