Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2011 KUVA REET­TA PA­SA­NEN

Kermainen parsapasta

Parsat leikataan spagetinohuiksi pastan joukkoon ja nautitaan kermaisen sitruu­na­kas­tikkeen kanssa.

4 an­nos­ta

300 g ohut­ta nau­ha­pas­taa, esim. Lin­gui­ne

300–400 g vih­re­ää par­saa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl olii­vi­öl­jyä

200 g rans­kan­ker­maa

4 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 1/2 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

3 rkl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

Li­säk­si:

par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1. Nos­ta pas­tat kie­hu­maan suo­lal­la maus­tet­tuun, run­saa­seen ve­teen.

2. Leik­kaa par­sois­ta puu­mai­nen ty­vi­o­sa pois ja hal­kai­se par­sat pi­tuus­suun­nas­sa kah­tia. Leik­kaa puo­lik­kaat vie­lä muu­ta­maan osaan niin, et­tä par­sois­ta tu­lee ohui­ta sui­ka­lei­ta. Li­sää par­sat pas­to­jen kei­tin­ve­teen het­kek­si, juu­ri en­nen kuin pas­ta tun­tuu na­pa­kal­ta, al den­te. Va­lu­ta ja nos­ta kat­ti­la syr­jään.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Kuu­men­na ka­sa­ris­sa öl­jy ja li­sää jouk­koon val­ko­si­pu­li. Kuu­men­na val­ko­si­pu­lia vain het­ken rus­kis­ta­mat­ta sitä. Li­sää rans­kan­ker­ma, sit­ruu­na­me­hu ja par­me­saa­ni­raas­te. An­na kas­tik­keen kie­hah­taa.

4. Kaa­da par­sat ja pas­tat kas­tik­kee­seen. Pyö­räy­tä ai­nek­set se­kai­sin. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Ri­pot­te­le jouk­koon hie­non­net­tu, tuo­re ba­si­li­ka.

5. Jaa pas­ta tar­joi­lu­kul­hoi­hin ja raas­ta pääl­le vie­lä par­me­saa­nia.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 min.

Lue Myös

Kalastajan kesäherkut

Vuohenjuusto-sienipasta

Lounasevääksi kookos-bataattikeitto ja paprika-broileri patonki

Kalastajan kesäherkut

Vuohenjuusto-sienipasta

Lounasevääksi kookos-bataattikeitto ja paprika-broileri patonki

Syysmenyy - sadonkorjuun juhlaa

Metsäsieniruokia

Paahdetut rucola-pestoperunat

Paahdettu fenkoli

Paahdetut uunijuurekset

Rouhea pesto

Paahdettu fenkoli

Paahdetut uunijuurekset

Rouhea pesto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2