Artikkeli

Karjalanpaisti

500 g sian la­paa tai etu­sel­kää

500 g nau­dan­la­paa

500 g lam­paan­la­paa

6-7 sa­lot­ti­si­pu­lia

3 pork­ka­naa

1 iso pala lant­tua

1 pals­ter­nak­ka

1 1/2 tl suo­laa

1 tl ko­ko­nai­sia maus­te­pip­pu­rei­ta

2 laa­ke­rin­leh­teä

vet­tä

1. Leik­kaa li­hat rei­luik­si kuu­ti­oik­si. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Kuo­ri pork­ka­nat ja leik­kaa ne vi­noit­tain vii­pa­leik­si. Kuo­ri lant­tu ja pals­ter­nak­ka ja leik­kaa ne mel­ko suu­rik­si kuu­ti­oik­si.

2. Lado ti­la­vaan uu­ni­vuo­kaan vuo­ro­tel­len li­haa, kas­vik­sia, suo­laa ja pip­pu­rei­ta. Li­sää lo­puk­si laa­ke­rin­leh­det ja sen ver­ran kyl­mää vet­tä, et­tä li­hat peit­ty­vät.

3. Kyp­sen­nä pais­tia 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 3-4 tun­tia, kun­nes liha on mu­re­aa. Lop­pu­vai­hees­sa voit peit­tää vuo­an kan­nel­la tai alu­mii­ni­fo­li­ol­la, jot­ta liha ei kui­vu.

4. Tar­joi­le kei­tet­ty­jen pe­ru­noi­den tai pe­ru­na­so­seen kans­sa.