Koti ja Keittiö 4/08
noin 50 kpl
1 pkt (200 g) wontonkuoria
Täyte:
300 g broilerinjauhelihaa
200 g kiinankaalia tai valkokaalia
1/2 tlk (70 g) vesikastanjoita
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 rkl osterikastiketta
1 1/2 rkl soijakastiketta
3 tl seesamiöljyä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria
Kypsentämiseen:
öljyä
vettä
Dippikastike:
2 dl vaaleaa soijakastiketta
3/4 dl miriniä eli riisiviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1 valkosipulinkynsi
puolikas punainen chilipaprika
1. Suikaloi kiinankaali tai valkokaali ja pehmennä höyryttämällä sitä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä. Valuta ja hienonna vesikastanjat.
2. Sekoita kasvikset, maissitärkkelys ja mausteet broilerinjauhelihan joukkoon.
3. Ota wonton-taikinalevyistä pyöreällä, halkaisijaltaan 8–9 cm:n muotilla taikinapyörylöitä.
4. Aseta taikinaympyröiden keskelle täytettä, kostuta reunat vedellä ja nipistä ne puolikuun muotoisiksi, tiiviiksi nyyteiksi.
5. Kypsennä nyytit 2–3 erässä. Kuumenna wokki- tai paistinpannussa hieman öljyä ja paista nyytteihin rapea pinta molemmin puolin. Lisää noin desilitra vettä annosta kohti ja laita kansi päälle. Ota nyytit pois pannulta, kun vesi on imeytynyt niihin. Pidä lämpiminä, kunnes kaikki nyytit on kypsennetty.
6. Valmista kastike sekoittamalla soijaan viinietikka, seesamiöljy, suola ja sokeri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita chilit ja vakosipulit kastikkeeseen viimeisinä.
7. Tarjoa kastike nyyttien dippikastikkeena.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2