Koti ja Keittiö 6-7/2006
10 kalkkunan sisäfileepihviä
öljyä voiteluun
suolaa ja mustapippurirouhetta
2–3 dl pilkottua rapeaa
salaattia
Paprikasalsa:
2 paprikaa
2 pihvitomaattia
1 jalopenochili
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
ripaus cayennepippuria
1 rkl hienonnettua oreganoa ja persiljaa
tilkka oliiviöljyä
Currymajoneesi:
1 dl itse valmistettua tai
valmista majoneesia
(ks. cheddarhampurilainen)
1 dl kermaviiliä
2–3 rkl mietoa currytahnaa
ripaus sokeria ja suolaa
1. Valmista salsa. Halkaise paprikat ja chilit ja poista sisukset ja siemenet.
2. Kuori ja murskaa valkosipulit ja silppua kuoritut sipulit.
3. Kuullota pannussa sipulisilppu ja valkosipulimurska, lisää sekaan paprika- ja chilipalat kuullota pehmeiksi.
4. Lisää tomaattipyree, cayennepippuri ja yrtit. Kumoa seos kulhoon ja anna jäähtyä.
5. Halkaise tomaatit ja poista sisukset. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot paprikaseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta salsa viileään.
6. Valmista majoneesi tai käytä valmista ja mausta se karritahnalla ja sokerilla.
7. Nuiji fileitä ohuemmaksi ja mausta ne suolalla ja mustapippurirouheella.
8. Paista pihvit grilliparilalla molemmilta puolilta ja nosta grillin yläritilälle kannen alle noin 10 minuutiksi tai kunnes liha on läpikypsää. Kietaise kypsät fileet pariksi minuutiksi folioon ja viipaloi ne sitten ohuehkoiksi paloiksi.
9. Leikkaa tai revi salaatti pieneksi ja paahda sämpylät grillissä.
10. Kokoa kaikki ainekset hampurilaiseksi paahdettujen sämpylöiden väliin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2