Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Kalkku­na­ham­pu­ri­lainen

Valmista salsa. Halkaise paprikat ja chilit ja poista sisukset ja siemenet...

10 kalk­ku­nan si­sä­fi­lee­pih­viä

öl­jyä voi­te­luun

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­het­ta

2–3 dl pil­kot­tua ra­pe­aa

sa­laat­tia

Pap­ri­ka­sal­sa:

2 pap­ri­kaa

2 pih­vi­to­maat­tia

1 ja­lo­pe­noc­hi­li

4 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

1 rkl hie­non­net­tua ore­ga­noa ja per­sil­jaa

tilk­ka olii­vi­öl­jyä

Cur­ry­ma­jo­nee­si:

1 dl it­se val­mis­tet­tua tai

val­mis­ta ma­jo­nee­sia

(ks. ched­dar­ham­pu­ri­lai­nen)

1 dl ker­ma­vii­liä

2–3 rkl mie­toa cur­ry­tah­naa

ri­paus so­ke­ria ja suo­laa

1. Val­mis­ta sal­sa. Hal­kai­se pap­ri­kat ja chi­lit ja pois­ta si­suk­set ja sie­me­net.

2. Kuo­ri ja murs­kaa val­ko­si­pu­lit ja silp­pua kuo­ri­tut si­pu­lit.

3. Kuul­lo­ta pan­nus­sa si­pu­li­silp­pu ja val­ko­si­pu­li­murs­ka, li­sää se­kaan pap­ri­ka- ja chi­li­pa­lat kuul­lo­ta peh­meik­si.

4. Li­sää to­maat­ti­py­ree, ca­yen­ne­pip­pu­ri ja yr­tit. Ku­moa seos kul­hoon ja an­na jääh­tyä.

5. Hal­kai­se to­maa­tit ja pois­ta si­suk­set. Leik­kaa to­maa­tit pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Li­sää kuu­ti­ot pap­ri­ka­se­ok­seen ja maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Nos­ta sal­sa vii­le­ään.

6. Val­mis­ta ma­jo­nee­si tai käy­tä val­mis­ta ja maus­ta se kar­ri­tah­nal­la ja so­ke­ril­la.

7. Nui­ji fi­lei­tä ohu­em­mak­si ja maus­ta ne suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la.

8. Pais­ta pih­vit gril­li­pa­ri­lal­la mo­lem­mil­ta puo­lil­ta ja nos­ta gril­lin ylä­ri­ti­läl­le kan­nen al­le noin 10 mi­nuu­tik­si tai kun­nes liha on lä­pi­kyp­sää. Kie­tai­se kyp­sät fi­leet pa­rik­si mi­nuu­tik­si fo­li­oon ja vii­pa­loi ne sit­ten ohu­eh­koik­si pa­loik­si.

9. Leik­kaa tai revi sa­laat­ti pie­nek­si ja paah­da säm­py­lät gril­lis­sä.

10. Ko­koa kaik­ki ai­nek­set ham­pu­ri­lai­sek­si paah­det­tu­jen säm­py­löi­den vä­liin.