Koti ja keittiö 01/05
(4-6 annosta)
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista suklaata
2 keltuaista
2 dl kuohu- tai vispikermaa
(1 rkl vaaleaa rommia)
Tumma suklaamousse:
100 g tummaa suklaata
2 keltuaista
2 dl kuohu- tai vispikermaa
(1 rkl tummaa rommia)
Punaherukkasiirappi:
150 g pakastettuja punaherukoita
1/2 dl sokeria
3 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa ja anna jäähtyä hieman. Lisää keltuaiset ja ha-lutessasi rommi. Vaahdotakerma ja sekoita suklaa-keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Valmista tumma suklaamousse samalla tavalla. Anna molempien jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
2. Valmista marjasiirappi. Kuumenna punaherukat, vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu.
3. Ota kukkurallinen ruokalusikallinen ensin toista moussea ja muotoile ne soikeaan muotoon kahden lusikan avulla ja aseta jälkiruokalautaselle. Tee samoin toiselle mousselle. Annostele lautasille marjasiirappia ja koristele halutessasi vielä suklaakoristeilla.
Vinkki! Voit koota jälkiruoan pieniin annoskulhoihin kerroksittain ennen jäähdyttämistä. Jätä kulhoihin hieman tilaa marjasiirapille.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2