(10 palaa)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vahvaa kahvia
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
50 g vaaleaa suklaata (esim. MinutBlock)
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g vaaleaa suklaata (esim. MinutBlock)
1 rkl vahvaa kahvia
Koristeluun:
kahvipapumakeisia
suklaalastuja
1. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hivenen jäähtynyt kahvi ja sulatettu voi. Lisää mukaan keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja rouhittu suklaa.
2. Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellille tai voideltuun ja jauhotettuun lasagnevuokaan ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma ja nosta kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa sekoittaen. Mausta seos kahvilla.
4. Kumoa valmis jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle. Kaada hivenen jäähtynyt kuorrute kakun päälle ja levitä lastalla tasaisesti. Jäähdytä kakku kylmässä ja leikkaa paloiksi juuri ennen tarjoilua.
5. Koristele leivokset kahvipapumakeisilla ja suklaalastuilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2