Koti ja keittiö joululiite 2001
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2–3 rkl tomusokeria
150 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vanilja- tai sitruslikööriä
Kuorrutus:
150 g valkosuklaata
100 g appelsiinituorejuustoa
Koristeeksi:
esim. hopeakuulia
1. Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakkuvuoka.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää vaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasvan kanssa.
4. Kääntele seos taikinaksi ja kaada kakkuvuokaan.
5. Paista 175-asteisen uunin alaritilällä noin 35 minuuttia. Jäähdytä hetki, kumoa ja jäähdytä kokonaan.
6. Täytettä varten vaahdota kuohukerma ja 2–3 rkl tomusokeria. Sekoita vaahto huoneenlämpöisen tuorejuuston kanssa. Lisää tomu- ja vaniljasokeri sekä halutessasi likööri.
7. Halkaise jäähtynyt kakku pituussuunnassa kolmeen osaan ja levitä täytettä molempiin väleihin.
8. Kokoa kakku ja valmista kuorrutus sulattamalla valkosuklaa.
9. Jäähdytä sulanutta suklaata hetki ja sekoita se yhteen tuorejuuston kanssa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi esim. hopeakuulilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2