Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2001

Juustotäytteinen kuivakakku

Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri...

Tai­ki­na:

3 ka­nan­mu­naa

2 dl so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

75 g su­la­tet­tua voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te:

2 dl kuo­hu­ker­maa vaah­do­tet­tu­na

2–3 rkl to­mu­so­ke­ria

150 g ap­pel­sii­nin­ma­kuis­ta tuo­re­juus­toa

1 dl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 rkl va­nil­ja- tai sit­rus­li­köö­riä

Kuor­ru­tus:

150 g val­ko­suk­laa­ta

100 g ap­pel­sii­ni­tuo­re­juus­toa

Ko­ris­teek­si:

esim. ho­pe­a­kuu­lia

1. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta pit­ku­lai­nen kak­ku­vuo­ka.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri.

3. Se­koi­ta kui­vat ai­neet yh­teen ja li­sää vaah­toon vuo­ro­tel­len jääh­ty­neen ras­van kans­sa.

4. Kään­te­le seos tai­ki­nak­si ja kaa­da kak­ku­vuo­kaan.

5. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ri­ti­läl­lä noin 35 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä het­ki, ku­moa ja jääh­dy­tä ko­ko­naan.

6. Täy­tet­tä var­ten vaah­do­ta kuo­hu­ker­ma ja 2–3 rkl to­mu­so­ke­ria. Se­koi­ta vaah­to huo­neen­läm­pöi­sen tuo­re­juus­ton kans­sa. Li­sää tomu- ja va­nil­ja­so­ke­ri sekä ha­lu­tes­sa­si li­köö­ri.

7. Hal­kai­se jääh­ty­nyt kak­ku pi­tuus­suun­nas­sa kol­meen osaan ja le­vi­tä täy­tet­tä mo­lem­piin vä­lei­hin.

8. Ko­koa kak­ku ja val­mis­ta kuor­ru­tus su­lat­ta­mal­la val­ko­suk­laa.

9. Jääh­dy­tä su­la­nut­ta suk­laa­ta het­ki ja se­koi­ta se yh­teen tuo­re­juus­ton kans­sa. Le­vi­tä kuor­ru­tus ka­kun pääl­le ja reu­noil­le. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si esim. ho­pe­a­kuu­lil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ