Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2002

Hedelmäkakkuset

Voitele annosvuoat. Vaahdota rasva ja sokeri ja vatkaa yksitellen joukkoon munat...

200 g voi­ta tai mar­ga­rii­niua

2 ½ dl so­ke­ria

4 mu­naa

4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

100 g kui­vat­tu­ja he­del­miä: ana­nas­ta, su­kaat­tia, ru­si­noi­ta

2 rkl kon­jak­kia tai sher­ryä (tai ome­na­me­hua)

50 g man­te­li- tai päh­ki­nä­rou­het­ta

Kuor­ru­tus:

2 dl to­mu­so­ke­ria

2 rkl sme­ta­naa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

tip­pa ome­na­me­hua tai rom­mia

1. Voi­te­le an­nos­vuo­at.

2. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri ja vat­kaa yk­si­tel­len jouk­koon mu­nat.

3. Yh­dis­tä jau­hot ja se­koi­ta nii­den jouk­koon man­te­li- tai päh­ki­nä­rou­he sekä kui­va­tut he­del­mät pil­kot­tui­na. Se­koi­ta mu­na­vaah­toon. Li­sää nes­te.

4. Jaa tai­ki­na an­nos­vuo­kiin ja kyp­sen­nä 175 as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin puo­li tun­tia. An­na jääh­tyä.

5. Se­koi­ta kuor­ru­tus ja va­lu­ta kak­ku­sil­le. Ko­ris­ta päh­ki­näl­lä ja man­te­lil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ