Koti ja keittiö joululiite 2002
200 g voita tai margariiniua
2 ½ dl sokeria
4 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g kuivattuja hedelmiä: ananasta, sukaattia, rusinoita
2 rkl konjakkia tai sherryä (tai omenamehua)
50 g manteli- tai pähkinärouhetta
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
2 rkl smetanaa
2 tl vaniljasokeria
tippa omenamehua tai rommia
1. Voitele annosvuoat.
2. Vaahdota rasva ja sokeri ja vatkaa yksitellen joukkoon munat.
3. Yhdistä jauhot ja sekoita niiden joukkoon manteli- tai pähkinärouhe sekä kuivatut hedelmät pilkottuina. Sekoita munavaahtoon. Lisää neste.
4. Jaa taikina annosvuokiin ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
5. Sekoita kuorrutus ja valuta kakkusille. Korista pähkinällä ja mantelilla.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ