Artikkeli

Teks­ti: Mari Har­ju­la­Ko­ti ja keit­tiö 6-7/2008

Feta-mansikkasalaatti

4-6 an­nos­ta

1 prk (200 g) fe­ta­juus­toa kuu­ti­oi­na

1 l man­si­koi­ta

1 ra­sia (250 g)

kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl in­ki­vää­ri­sii­rap­pia

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1/2 ruuk­kua tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

1 ruuk­ku ru­co­laa

ri­paus sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Pois­ta man­si­kois­ta kan­nat ja leik­kaa mar­jat 2-4 osaan. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit.

2. Se­koi­ta man­si­kat ja kir­sik­ka­to­maa­tit. Li­sää vii­nie­tik­ka, sii­rap­pi ja öl­jy ja an­na maus­tua het­ken.

3. Li­sää ba­si­li­kan­leh­det ja ru­co­lat so­pi­vik­si suu­pa­loik­si re­vit­tyi­nä, va­lu­te­tut fe­ta­kuu­ti­ot ja lo­put maus­teet sa­laat­tiin juu­ri en­nen tar­joi­lua.

4. Tar­joa al­ku­pa­la­sa­laat­ti­na tai gril­li­ruo­kien li­suk­kee­na.