Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­Ko­ti ja keit­tiö 9/2015     

Falafelpita ja punajuurihummus

Leipätaskun uumeniin on helppo lastata herkkupala. Tässä vegeversiossa falafelpullat saavat seurakseen punajuu­ri­hum­musta ja tsatsikia.

4 an­nos­ta

24 pien­tä, val­mis­ta fa­la­fel­pul­laa 4 isoa pi­ta­lei­pää 4 ra­pe­aa sa­laa­tin­leh­teä

Tsat­si­ki­dip­pi:

2 pien­tä val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

½ kurk­ku

noin 2 dl pak­sua kreik­ka­lais­ta tai turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

½ dl hie­non­net­tua til­liä tai ruo­ho­si­pu­lia

½ tl sor­mi­suo­laa

1/3 tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

pu­na­juu­ri­hum­mus­ta ma­ri­noi­tua kaa­lia

1. Tee en­sin tsat­si­ki. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Kuu­ti­oi kurk­ku pie­nik­si pa­loik­si. Li­sää sen ver­ran jo­gurt­tia, et­tä tah­na on pak­suh­koa. Li­sää muut ai­neet. Tsat­si­ki on val­mis tar­jot­ta­vak­si heti, mut­ta maku pa­ra­nee kas­tik­keen te­key­ty­es­sä vii­le­äs­sä noin tun­nin ajan.

2. Läm­mi­tä fa­la­fe­lit pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Läm­mi­tä pi­tat. Lai­ta lei­pien si­sään sa­laat­tia, fa­la­fe­le­jä ja ma­ri­noi­tua kaa­lia. Lu­si­koi pääl­le pu­na­juu­ri­hum­mus­ta ja tsat­si­kia.

Vii­ni­suo­si­tus: Rai­kas, he­ruk­kai­nen ja maus­tei­nen Bar­ton & Gu­es­tier Rosé 2014, Rans­ka, 9,99 e

Pu­na­juu­ri­hum­mus

4–6 an­nos­ta  

2 kes­ki­ko­kois­ta pu­na­juur­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 prk (à 285 g) kei­tet­ty­jä kik­her­nei­tä

1 rkl ta­hi­nia

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl juus­to­ku­mi­naa

noin 4 rkl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kei­tä pu­na­juu­ria noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat peh­mei­tä. Kuo­ri jääh­ty­neet pu­na­juu­ret ja pa­loit­te­le ne.

2. Kuo­ri val­ko­si­pu­li. Pais­ta se ha­lu­tes­sa­si öl­jy­til­kas­sa pan­nul­la. Huuh­tai­se ja va­lu­ta kik­her­neet. Lai­ta ne val­ko­si­pu­lin ja pu­na­juur­ten kans­sa blen­de­riin.

3. Li­sää ta­hi­ni, sit­ruu­na­me­hu ja juus­to­ku­mi­na. Li­sää ko­neen käy­des­sä öl­jy ohu­e­na nau­ha­na kaa­ta­en. Li­sää tar­vit­ta­es­sa enem­män öl­jyä tai vet­tä, jot­ta saat koos­tu­muk­ses­ta ha­lu­a­ma­si pak­sui­sen. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

Lue Myös

Lehtikaali-kvinoapilahvi

Pinaatti-valko­si­pu­lis­pa­getti

Valkoviinissä paistettuja artisokkia

Lehtikaali-kvinoapilahvi

Pinaatti-valko­si­pu­lis­pa­getti

Valkoviinissä paistettuja artisokkia

Sitruuna-basilikarisotto

Italian makuja - menyy neljälle

Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto

Grillatut hunajaiset munakoisot

Viisi herkullista marinadia grillaukseen

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

Grillatut hunajaiset munakoisot

Viisi herkullista marinadia grillaukseen

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2