SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 9/2015
4 annosta
24 pientä, valmista falafelpullaa 4 isoa pitaleipää 4 rapeaa salaatinlehteä
Tsatsikidippi:
2 pientä valkosipulinkynttä
½ kurkku
noin 2 dl paksua kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
½ dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
½ tl sormisuolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
punajuurihummusta marinoitua kaalia
1. Tee ensin tsatsiki. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi kurkku pieniksi paloiksi. Lisää sen verran jogurttia, että tahna on paksuhkoa. Lisää muut aineet. Tsatsiki on valmis tarjottavaksi heti, mutta maku paranee kastikkeen tekeytyessä viileässä noin tunnin ajan.
2. Lämmitä falafelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä pitat. Laita leipien sisään salaattia, falafelejä ja marinoitua kaalia. Lusikoi päälle punajuurihummusta ja tsatsikia.
Viinisuositus: Raikas, herukkainen ja mausteinen Barton & Guestier Rosé 2014, Ranska, 9,99 e
Punajuurihummus
4–6 annosta
2 keskikokoista punajuurta
1 valkosipulinkynsi
1 prk (à 285 g) keitettyjä kikherneitä
1 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
noin 4 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1. Keitä punajuuria noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori jäähtyneet punajuuret ja paloittele ne.
2. Kuori valkosipuli. Paista se halutessasi öljytilkassa pannulla. Huuhtaise ja valuta kikherneet. Laita ne valkosipulin ja punajuurten kanssa blenderiin.
3. Lisää tahini, sitruunamehu ja juustokumina. Lisää koneen käydessä öljy ohuena nauhana kaataen. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä tai vettä, jotta saat koostumuksesta haluamasi paksuisen. Mausta suolalla ja pippurilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2