Koti ja Keittiö 04/07
(yksi annos)
7 g espressokahvipapuja jauhettuna
3 cl vettä
1. Pane kahvijauhe espressokeittimen suodatinpesään ja painele se tiukaksi kerrokseksi.
2. Pane suodatin paikoilleen ja käynnistä vedellä ladattu keitin.
3. Espressolaitteessa tulisi olla 9 barin paine ja jauheen läpi virtaavan veden tulisi olla 90-asteista. Lisäksi veden läpivirtausajan tulisi olla vähintään 20 sekuntia.
4. Valmiin, oikein keitetyn espresson tunnistaa pinnalle muodostuvasta kullanruskeasta vaahdosta eli cremasta. Liian vaalea ja ohut crema paljastaa, ettei espressoa ole keitetty riittävän pitkään, että kahvijauhe on ollut liian karkeaa, että jauhetta on ollut liian vähän tai että sen läpi valutettu vesi ei ole ollut tarpeeksi kuumaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2