KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 9/2012
4 annosta
Pihvit:
2 dl valutettuja
säilykekidneypapuja
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 rkl fariinisokeria
2 rkl tomaattisosetta
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa ja
rouhittua mustapippuria
1 punainen chili
Paistamiseen:
öljyä
Lisäksi:
4 hampurilaissämpylää
salaatinlehtiä
tomaattiviipaleita
ranskankermaa
(itse valmistettua) chiliöljyä
1. Valuta kidneypavut. Nosta pavut kulhoon ja murskaa haarukalla painellen tasaiseksi. Sekoita joukkoon jauheliha ja kanamuna.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon fariinisokeri, tomaattisose ja mausteet. Kääntele ainekset sekaisin. Nosta jäähtymään.
3. Halkaise chili. Poista kanta, siemenet ja siemenkiinnikkeet. Silppua hyvin hienoksi. Sekoita sipuleiden joukkoon. Lisää sipuliseos jauhelihamassan joukkoon ja kääntele ainekset sekaisin.
4. Muotoile kostutetuin käsin hampurilaispihvejä. Öljyä pihvien pinnat. Paista pihvit pannulla tai grillaa molemmin puolin kypsiksi.
5. Paahda tai grillaa sämpylät kevyesti ja täytä ne pihveillä, salaatinlehdillä ja tomaattiviipaleilla. Nosta väliin nokare ranskankermaa ja lorauta päälle muutama tippa chiliöljyä. Nauti heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2