Artikkeli

Jaa­na Ki­vi­pel­to-Tulk­ki ku­vat Fa­bi­an Björk, Mart­ti Jär­vi, Kris­ta Kel­ta­nen ja Han­na Lin­nak­ko

5 syytä lukea huhtikuun Koti ja keittiö

Huhtikuussa odotamme pääsiäistä, kevään lempeää hengähdystaukoa. Pashan uudistamme ihanaksi juustokakuksi. Koristeet saamme luonnosta. Pääsemme kurkistamaan myös Anni Hautalan mökin tyyliä, joka on kuin karkki.

1. Jo­han­na Ilan­der ra­kas­taa kuo­se­ja ja vä­re­jä. Hän yh­dis­te­lee nii­tä iha­nan es­tot­to­mas­ti, mut­ta graa­fik­ko­na ja si­sus­tu­sa­lan am­mat­ti­lai­se­na eh­dot­to­man var­mal­la sil­mäl­lä. Jo­han­nan koti on her­kul­li­nen ja täyn­nä iha­nia ide­oi­ta poi­mit­ta­vak­si omaan ko­tiin.

2. An­ni Hau­ta­lan mö­kin tyy­li on kuin kark­ki. An­ni ker­too huh­ti­kuun nu­me­ros­sam­me, et­tä haa­lii mö­kil­le hem­pei­tä vä­re­jä ja esi­nei­tä, joi­ta ei kau­pun­ki­ko­tiin­sa kel­puut­tai­si. An­ni ker­too huh­ti­kuun leh­des­säm­me myös, mikä on hä­nen si­sus­tus­pa­heen­sa.

3. Puim­me pas­han jää­te­lök­si ja juus­to­ka­kuk­si. Leh­des­sä on myös pe­rin­tei­nen pas­ha­oh­je, joka saa ma­kua sit­ruu­na­li­köö­ris­sä ma­ri­noi­duis­ta he­del­mis­tä.

4. Pää­si­äi­sen ko­ris­teek­si ko­ko­am­me ja hyö­däm­me ok­sia ja teem­me ren­to­ja, luon­non­kuk­ka­mai­sia kimp­pu­ja. Si­sus­toi­mit­ta­jam­me Tea Hon­ka­sa­lo näyt­tää mi­ten.

5. Pel­la­va ja puu­vil­la ovat ke­vään ja ke­sän ma­te­ri­aa­le­ja ja ajan­koh­tai­sem­pia kuin kos­kaan. Si­sus­toi­mit­ta­jam­me Mia Lund­berg ra­ken­si hem­peil­lä, peh­meil­lä teks­tii­leil­lä ke­vään ko­tiin.