Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Toi­mit­ta­nut An­na Kris­te­ri

Teks­ti Lene Lyk­ke Hov­mand

Ku­vat Lene Lyk­ke Hov­mand ja PR

Kään­nös Miia Vä­hä­hyyp­pä

18 vinkkiä - herkuttelijan Pohjois-Irlanti

Kulinaarinen vallankumous on muhinut Pohjois-Irlannin soppakattiloissa. Nyt kannattaa suunnata tutkimaan paikallisen ruokakulttuurin vanhoja ja uusia aarteita. Poimimme 18 parasta vinkkiä ruoasta majoitukseen ja kaikkeen siltä väliltä.

Syö

1. Kau­pun­gin par­haat os­te­rit

Omis­ta­ja Bob McCoub­rey oli alun pe­rin os­te­ri­vil­je­li­jä. Hän ava­si ra­vin­to­lan­sa pik­ku­baa­ri­na, jos­ta sai os­te­rei­ta ja li­suk­kei­ta riip­pu­en päi­vän saa­liis­ta. Mai­ne kii­ri ja nyt hä­nel­lä on kol­me ra­vin­to­laa. Ko­kei­le­mi­sen ar­voi­sia ovat ai­na­kin os­te­rit ma­ri­noi­dun si­pu­lin tai in­ki­vää­rin sekä kur­kun kera. Tar­jol­la on myös hum­me­ria, ce­vic­heä ja mui­ta ka­la­ruo­kia.

Mour­ne Se­a­food Bar, 34-36 Bank Street, Bel­fast. mour­ne­se­a­food.com

2.Elä­myk­siä herk­ku­suul­le

Bru­ne­lin ko­kit käyt­tä­vät se­son­gin kas­vik­sia ja lä­hi­a­lu­ei­den tuot­tei­ta. An­nok­set ovat kiin­nos­ta­via ja näyt­tä­viä. Tääl­lä voi odot­taa yl­lät­tä­vi­ä­kin yh­dis­tel­miä, ku­ten han­hen­mak­saa cur­ryl­la maus­te­tun vii­ku­nac­hut­neyn kera tai pe­kaa­ni­päh­ki­nä­tort­tua lei­pä­jää­te­lön kera. Si­sus­tus on maa­lais­ro­mant­ti­nen ja me­rel­li­nen. Tääl­lä kan­nat­taa py­säh­tyä, jos on mat­kal­la Dub­li­nis­ta Bel­fas­tiin.

Bru­nel’s, 9 Bry­ans­ford Road, New­cast­le. bru­nels­res­tau­rant.co.uk

3. Kau­pun­gin par­haat pih­vit

Tä­män pih­vi­ra­vin­to­lan pih­vit ovat niin hy­viä, et­tä tun­tuu haas­kauk­sel­ta syö­dä nii­tä kas­tik­keen kera. Huip­pu­laa­du­kas liha tu­lee Pe­ter Han­na­nil­ta, joka raa­ka­kyp­syt­tää li­han Hi­ma­la­jan suo­la­loh­ka­reil­la vuo­ra­tus­sa suo­la­huo­nees­sa. Ra­vin­to­lan si­sus­tus on klas­si­nen ja hil­li­tyn ylel­li­nen.

De­a­nes Meat Loc­ker, 36-40 Ho­ward St, Bel­fast. mic­ha­el­de­a­ne.co.uk

4. Kons­tai­le­mat­to­man hy­vää ruo­kaa

Pää­kok­ki Ian Or­rin (vuo­den kok­ki 2013) Brown’s Res­tau­rant on to­del­la epäs­no­bi huip­pu­ra­vin­to­la, jos­sa voi odot­taa saa­van­sa har­tau­del­la val­mis­tet­tua ruo­kaa pai­kal­li­sis­ta raa­ka-ai­neis­ta – ja tryf­fe­leis­tä, sil­lä Orr on työs­ken­nel­lyt myös Rans­kas­sa. Klas­sik­ko­ja ovat esi­mer­kik­si ri­so­tot ja ka­la­pa­ta to­maa­tin ja fen­ko­lin kera. Ko­kei­lun ar­voi­nen on myös mais­te­lu­me­nu, jo­hon kuu­luu esi­mer­kik­si ma­ren­ki­pu­na­juur­ta.

Brown's Res­tau­rant and Cham­pag­ne Loun­ge, 1 Bonds Hill, Lon­don­der­ry. browns­res­tau­rant.com

5. Lei­po­mo­tuot­tei­ta maa­il­mal­le

Lei­pu­ri­mes­ta­ri Dit­ty ei tee komp­ro­mis­se­jä laa­dus­sa. ”Su­per­mar­ke­tit pai­na­vat hin­to­ja alas. Me olem­me päät­tä­neet teh­dä toi­sin”, sa­noo lei­pu­ri, joka tuo pe­rin­tei­sen soo­da­lei­pän­sä jau­hot Bel­gi­as­ta saak­ka. Jau­ho­jen vil­jaa on ni­mit­täin pi­tä­nyt jau­haa hi­taas­ti pie­nis­sä eris­sä. Dit­ty on myös tun­net­tu kau­ra­ka­kuis­taan, joi­ta saa va­li­koi­duis­ta herk­ku­kau­pois­ta Ber­lii­nis­tä ja New Yor­kis­ta.

Dit­ty’s Home Ba­ke­ry, 44 Main Street, Cast­le­daw­son. dit­tys­ba­ke­ry.com

Juo

6. Mais­ta pu­bie­lä­mää

St. An­ne’s Cat­hed­ra­lin ym­pä­ril­lä Bel­fas­tin kes­kus­tas­sa on kah­vi­loi­ta, ra­vin­to­loi­ta ja pu­be­ja vie­ri vie­res­sä ka­peil­la kä­ve­ly­ka­duil­la ja au­ki­oil­la. Tääl­lä luo­va luok­ka ko­koon­tuu, ja on­ne­kas saat­taa sat­tua pai­kal­le juu­ri jon­kin kult­tuu­ri­fes­ti­vaa­lin ai­kaan. Bel­fast Res­tau­rant Wee­kin ai­ka­na ka­dut täyt­ty­vät ka­tu­ruo­ka­ko­juis­ta ja pop up -ra­vin­to­lois­ta. To­del­la ka­pea Com­mer­ci­al Court -pu­bi­ka­tu on vuo­den ym­pä­ri pa­ras paik­ka pu­bi­kier­rok­sel­le. Pai­kal­li­set ovat vie­raan­va­rai­sia, jo­ten ei kan­na­ta ujos­tel­la. Jot­kut ter­veh­ti­vät jo­kais­ta baa­riin saa­pu­vaa.

7. Tyy­li­käs di­ges­tii­vi

The Merc­han­tin tyy­li­käs­tä ym­pä­ris­töä täy­den­tä­vät tak­ka, pu­nai­nen plyy­si ja jät­ti­mäi­set kat­tok­ruu­nut. Baa­riin voi tur­val­li­sin mie­lin pu­keu­tua kork­ka­rei­hin ja pik­ku­mus­taan. Drink­ki­lis­ta on lo­pu­ton ja baa­ri­mik­ko to­den­nä­köi­ses­ti osaa ke­nen ta­han­sa lem­pi­cock­tai­lin. Paik­ka kan­taa vi­ral­li­ses­ti ni­meä ”Maa­il­man pa­ras ho­tel­lin baa­ri”.

The Merc­hant Ho­tel, 16 Skip­per Street, Bel­fast. the­merc­hant­ho­tel.com

8. Bel­fas­tin kuu­lui­sin pubi

The Crown Ba­rin omis­taa his­to­ri­al­li­sia koh­tei­ta suo­je­le­va or­ga­ni­saa­tio, Na­ti­o­nal Trust. Si­sus­tus on jän­nit­tä­vä se­ka­mels­ka krää­sää, ko­ris­tei­ta ja kou­ke­roi­sia laat­to­ja. Ei kan­na­ta häm­men­tyä, vaik­ka muut asi­ak­kaat ter­veh­ti­si­vät iloi­ses­ti.

The Crown Bar, 46 Great Vic­to­ria Street, Bel­fast. na­ti­o­nalt­rust.org.uk/the-crown-bar

Syö, juo ja nuku

9. Ruo­kaa G8-joh­ta­jien tyy­liin

Vii­den täh­den lo­ma­kes­kus Loch Er­ne edus­taa to­del­lis­ta brit­ti­läis­tä luk­sus­ta: peh­meä ko­ko­lat­ti­a­mat­to, tak­ka­tu­li, golf­kent­tä, kyl­py­lä ja eri­no­mai­nen pal­ve­lu. Tääl­lä G8-mai­den joh­ta­jat asui­vat ja söi­vät huip­pu­ko­kouk­ses­saan vuon­na 2013. Ca­ta­li­na-ra­vin­to­lan kol­men ruo­ka­la­jin il­lal­li­nen mak­saa noin 50 eu­roa.

Lough Er­ne Re­sort, Bel­leek Road, En­nis­kil­len. loug­her­ne­re­sort.com

10. Maa­lais­ma­joi­tuk­sen yk­kös­kas­tia

Kau­nii­is­sa ki­vi­ta­los­sa veh­re­än maa­seu­dun kes­kel­lä ka­to­aa kaik­ki stres­si. Klas­si­ses­ti si­sus­te­tuis­ta huo­neis­ta on nä­ky­mä puu­tar­haan. Tee pit­kiä kä­ve­ly­lenk­ke­jä luon­nos­sa tai is­tah­da tee­ku­pin kans­sa ta­kan ää­reen. Omis­ta­ja ja kok­ki John Mat­hers käyt­tää oman puu­tar­han kas­vik­sia sekä omien ka­no­jen mu­nia. New­for­ge Hou­se on va­lit­tu vuon­na 2014 Ir­lan­nin par­haak­si Count­ry Hou­se -ma­ja­pai­kak­si. Bel­fas­tis­ta on puo­len tun­nin ajo­mat­ka täy­del­li­seen ren­tou­tu­mi­seen kau­pun­gin hu­li­nan jäl­keen.

New­for­ge Hou­se, 58 New­for­ge Road, Mag­he­ra­lin. new­for­ge­hou­se.com

11. En­ti­nen piis­pan pa­lat­si

Cul­lo­den Es­ta­te and Spa si­jait­see vih­reil­lä Ho­ly­woo­din kuk­ku­loil­la nel­jän ki­lo­met­rin etäi­syy­del­lä Bel­fas­tis­ta. Se ra­ken­net­tiin alun pe­rin piis­pan pa­lat­sik­si ja on ny­ky­ään Poh­jois-Ir­lan­nin ar­vos­te­tuim­pia ho­tel­le­ja.

Cul­lo­den Es­ta­te and Spa, Ban­gor Road, Ho­ly­wood. has­tings­ho­tels.com/cul­lo­den-es­ta­te-and-spa

12. Ta­kuu­var­maa laa­tua

Eu­ro­pa Ho­tel Bel­fas­tin kes­kus­tas­sa on pe­rin­tei­nen ja ylel­li­nen ho­tel­li. Sen etu­ja ovat viih­tyi­sä baa­ri ja ta­so­kas aa­mi­ais­buf­fet: pai­kal­lis­ten tuot­ta­jien me­hua, gra­no­laa ja il­ma­kui­vat­tua pe­ko­nia.

Eu­ro­pa Ho­tel, Great Vic­to­ria St. has­tings­ho­tels.com

13. Nuo­re­kas­ta me­noa

The Park Ave­nue Ho­tel si­jait­see Bel­mon­tin kau­pun­gi­no­sas­sa itäi­ses­sä Bel­fas­tis­sa. Mo­der­nis­sa ja kiin­nos­ta­vas­sa ho­tel­lis­sa on suo­sit­tu yö­ker­ho.

The Park Ave­nue Ho­tel, 158 Ho­ly­wood Road. par­ka­ve­nu­e­ho­tel.co.uk

Shop­pai­le

14. Kaik­ki poh­joi­sen eri­koi­set ja vä­hän muu­ta­kin

St. Ge­or­gen mark­ki­noi­ta on sa­not­tu yh­dek­si Ir­lan­nin ja Iso-Bri­tan­ni­an par­hais­ta ruo­ka­mark­ki­nois­ta. Alun pe­rin kaup­pi­aat sei­soi­vat tai­va­sal­la, mut­ta kos­ka Bel­fas­tis­sa sa­taa usein, ra­ken­net­tiin pai­kal­le kaup­pa­hal­li­ra­ken­nus vuo­si­na 1890–1896. Mark­ki­noil­ta saa kaik­kea lei­von­nai­sis­ta keit­toon ja lei­pään, jo­ten ohi­kul­ku­mat­kal­la voi hau­ka­ta aa­mi­ais­ta tai vä­li­pa­laa.

St. Ge­or­ges Mar­ket, 12-20 E Brid­ge St, Bel­fast. Au­ki pe 6–12, la 9–15, su10–16. Lau­an­tai­sin on pa­ras ruo­ka­tar­jon­ta.

15. Her­kut­te­li­jan haa­ve

Sa­wers-pu­tiik­ki kut­suu it­se­ään her­kut­te­li­jan Alad­di­nin luo­lak­si, ei­kä suot­ta. Kaup­pa ei ole suu­ri, mut­ta va­li­koi­ma on yli­voi­mai­nen. Tila on täy­tet­ty pai­kal­li­sil­la her­kuil­la ja eri­koi­suuk­sil­la kek­seis­tä ja tees­tä juus­toon, tuo­ree­seen ka­laan ja vi­han­nek­siin. Li­säk­si löy­tyy rans­ka­lai­sia olii­ve­ja, ita­li­a­lais­ta pas­taa – ihan mitä ta­han­sa. Kaup­pa pe­rus­tet­tiin 1897, ja vuo­teen 1912 se toi­mit­ti ruo­kaa jopa Ti­ta­ni­cin ra­vin­to­loi­hin en­nen lai­van koh­ta­lo­kas­ta vii­meis­tä mat­kaa. Ruo­an ys­tä­vän tai­vas.

Sa­wers, 5–6 Foun­tain Cent­re. Col­le­ge Street, Bel­fast. sa­wers­bel­fast.com

Opi ruo­as­ta

16. Ruo­ka­ret­kel­le

Tu­tus­tu­mi­nen Bel­fas­tin – ja koko Poh­jois-Ir­lan­nin – ruo­ka­kult­tuu­riin on hyvä aloit­taa osal­lis­tu­mal­la Bel­fast Food Tours -kier­rok­sel­le. Osaa­vat ruo­an­tun­ti­jat vie­vät paik­koi­hin, jois­sa saa kuul­la ta­ri­noi­ta ja op­pia pai­kal­li­ses­ta ruo­ka­kult­tuu­ris­ta. Ret­kel­lä mais­te­taan ai­na­kin 20 eri­lais­ta ruo­kaa tai juo­maa olu­es­ta gour­met­suk­laa­seen. Kier­rok­sel­la kan­nat­taa käy­dä lo­man alus­sa, jot­ta löy­tää par­haat pai­kat heti.

bel­fast­food­tour.com

17. Kok­ki­kou­lu maa­lais­mai­se­mis­sa

Bel­fas­tis­ta lou­naa­seen si­jait­se­vas­sa En­nis­kil­le­nin Bel­le Is­le Coo­ke­ry Schoo­lis­sa jär­jes­te­tään eri­lai­sia kok­kaus­kurs­se­ja. Pai­kal­li­sen ruo­an­lai­ton kurs­sil­la saa kuul­la myös ta­ri­nat sii­tä, mi­ten ir­lan­ti­lai­nen soo­da­lei­pä ja box­ty, erään­lai­nen pe­ru­na­pan­nu­kak­ku, ovat saa­neet al­kun­sa ja ke­hit­ty­neet vuo­sien ai­ka­na. Oh­jaa­jat ovat sekä hy­viä opet­ta­jia et­tä haus­ko­ja per­soo­nia.

Bel­le Is­le Coo­ke­ry School, Lis­bel­law, En­nis­kil­len. irish­coo­ke­rysc­hool.com

18. Bel­fast Res­tau­rant Week

Ruo­ka­hi­fis­te­li­jän kan­nat­taa va­ra­ta mat­ka syk­syl­le Bel­fas­tin ra­vin­to­la­vii­kon ai­koi­hin. Ai­ka­tau­lu ja li­sä­tie­dot vi­sit-bel­fast.com.

Va­luut­ta

Poh­jois-Ir­lan­ti on osa Iso-Bri­tan­ni­aa, jo­ten käy­pä va­luut­ta on Eng­lan­nin pun­ta.

Il­mas­to

Il­mas­to on poh­jois­mai­den kal­tai­nen. Sa­de­mää­rät ovat kui­ten­kin isom­pia, jo­ten sa­teen­var­jo on suo­si­tel­ta­va va­rus­tus.

Tie­sit­kö?

Vie­lä 1970-lu­vul­le saak­ka Poh­jois-Ir­lan­nis­sa ei ol­lut ai­no­a­ta­kaan su­per­mar­ket­tia, sil­lä po­liit­ti­set le­vot­to­muu­det pe­lot­ti­vat kaup­pa­ket­jut pois. Li­haa, kas­vik­sia ja mai­toa os­tet­tiin mark­ki­noil­ta ja pik­ku­liik­keis­tä. Ly­hy­es­tä mat­kas­ta pel­lol­ta pöy­tään on sit­tem­min tul­lut tren­di­käs­tä, ja pit­kään val­lin­nut po­liit­ti­nen va­kaus on roh­kais­sut ha­luk­kai­ta pe­rus­ta­maan pie­niä yri­tyk­siä.

Lue Myös

3 ihanaa kaupunkia Ranskan Kataloniassa

Färsaaret häikäisevät koskemattomalla luonnollaan

Balille mennään etsimään itseä ja täydellistä hiekkarantaa

3 ihanaa kaupunkia Ranskan Kataloniassa

Färsaaret häikäisevät koskemattomalla luonnollaan

Balille mennään etsimään itseä ja täydellistä hiekkarantaa

Kun käy kerran Islannissa, sinne haluaa palata

Korsikan hurmaavat pikkukylät vievät matkailijan sydämen

Nautiskelijan matka Italiaan

Syysmenyy - sadonkorjuun juhlaa

Kurpitsa on monipuolinen syysherkku – katso herkullisimmat reseptit

Syyssalaatti

Syysmenyy - sadonkorjuun juhlaa

Kurpitsa on monipuolinen syysherkku – katso herkullisimmat reseptit

Syyssalaatti

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2