Tässä uunilohessa on kaikki kohdallaan: makeaa bataattia, rouskuvaa mantelia ja mehevää lohta.
Fabian Björk
Suvi Rüster
Herkullista
Uunilohi salvialla ja bataateilla
(4 annosta)
600 g kirjolohifileetä
1/2 tl suolaa
1/2 dl tuoreita salvianlehtiä
150 g yrteillä tai piparjuurella maustettua tuorejuustoa
1/2 dl mantelirouhetta
1 kg bataattia
2–3 rkl öljyä
1 tl suolaa
Näin valmistat uunilohen lisukkeineen:
1. Pyyhi kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele fileelle suolaa. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipellille.
2. Hienonna salvianlehdet. Levitä tuorejuustoa kirjolohifileen päälle. Ripottele päälle mantelirouhetta ja salvianlehtiä.
3. Kuori bataatit ja leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet kirjolohifileen viereen. Valuta bataattiviipaleille öljyä ja mausta suolalla.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
Tuorejuustohunnun alla lohifilee kypsyy muhevaksi, eikä erillistä kastiketta tarvita. Tuoreen salvian hennon aromikas maku taittaa hienosti uunilohen rasvaisuutta.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 50 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 29 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2