Arto Vuohelainen
Suvi Rüster
15 min helppo 10 e
4–6 annosta
1 kg keitettyjä varhaisperunoita
50 g kirkastettua voita
2 tl savusuolaa sormisuolana
1 viinietikkaa
1 pieni tuorekurkku
1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
1 ruukku hienonnettua rakuunaa tai lehtipersiljaa
½dl hienonnettua oreganoa
2 rkl pieniä kapriksia
1. Leikkaa varhaisperunat suupalan kokoisiksi paloiksi.
2. Mittaa pannulle kirkastettu voi. Kuumenna. Kun voi alkaa hieman ruskistua, lisää pannulle perunat ja savusuola. Paista 3-4 minuuttia, kunnes perunat hieman ruskistuvat. Mausta viinietikalla. Kaada perunat kulhoon.
3. Huuhtele tuorekurkku ja leikkaa kuutioiksi. Valuta oliivit. Hienonna rakuuna (tai lehtipersilja). Hienonna oregano.
4. Sekoita perunoiden joukkoon kurkkukuutiot, oliivit, kaprikset ja yrtit. Anna maustua puolisen tuntia ennen tarjoilua. Jos valmistat salaatin edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan, ota se huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilemista, niin maustevoi pehmenee herkulliseksi.
Aika: 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2